Yosemite National Park

Om ni någon gång åker till Kalifornien är Yosemite ett måste!

Nu är jag för övrigt på plats i Kalifornien och i övermorgon ska vi in till San Francisco och idag in till hamnen! Kul!


På resande fot!

I lördags hade vi graduation och min värdmoster och hennes man frågade om jag ville åka hem med dem till Kalifornien. Jag sa ja, så imorgonbitti börjar vi bilresan som tar två dagar. Yosemite och San Francisco står på programmet. Jag är så himla taggad på den här resan!

Ikväll hade vi fest med kompisar för att fira studenten. Det var kul!


Lip dub @ FRHS

Det här är ganska amerikanskt. Lite school spirit från Fossil Ridge HS. Mig ser ni i bakgrunden med simlaget 6.05-6.25.
-
Imorgon är det graduation! Idag var det övening och jag har fått alla saker nu. Jag känner mig väldigt amerikansk just nu.
-

Sista dagen på Fossil Ridge High School

Idag var det sista dagen på skolan. Min engelsklärare (den bästa läraren här borta) ville ta en gruppbild som ett minne. Här är ett urval av bilder från den senaste veckan!


Avskedet: del 2

Norrköping, juli 2011: Jag simmade årets sista tävling i US-badmössa. Den tävlingen gick dåligt. Inte dåligt som i "men frisimmet gick bra" eller "vändningarna var bra", utan som i "allting gick katstrofalt dåligt, det var uselt, värdelöst." Det värsta var väl att jag inte ens brydde mig? Inte ett dugg. Simningen var riktigt tråkig. Nere på botten. Jag försökte inte ens i slutet. Jag har bara mig själv att skylla på.
-
En månad senare åkte jag över Atlanten till Fort Collins och Fossil Ridge High School. Skolan hade simning, vilket jag hade kollat upp sedan tidigare. Visst skulle det bli kul, men det var en vårsport och skulle inte börja tills slutet av februari. En sak i taget. Jag började simma med stadslaget och simmade en täving i yardsbassäng. 58.4 och 1.00.0 på ryggsim respektive fjärilsim blev tiderna. Inga märkvärdiga tider. Ryggsimmet hade räckt till delstatsmästerskapen med en tiondel. Det här var i december.
-
Igår avslutades delstatsmästerskapen här i Fort Collins. Det var fullt hus på läktarna och till och med ett par poliser patrullerade runt stadion! Tydligen ska Colorado vara en av de bättre delstaterna i simning i USA med t.ex. världsrekordhållaren och high school-juniorn Missy Franklin på listan över landslagssimmare. Jag simmade tre grenar: 100 ryggsim på 56.4, 100 fjärilsim på 55.6 och 50 fjärilsim i medleylagkappen på 24.5. På lagkappen simmade vi in på en femteplats och nytt skolrekord, 1.37.??. Det var utan tvekan en av de största stunderna under mitt utbytesår. Att få på något sätt ge tillbaka till skolan på något sätt. Det var så fantastiskt roligt!!
-
Idag hade vi en liten avslutningsmiddag med simlaget och priser delades ut. Jag fick det första priset i lagets historia att bli "best foreign one year swimmer." Simtränaren sa att jag inte hade sagt många ord som inte gjorde att han började rodna. Han menade att jag inte viker mig för att säga pinsamma saker, lite under bältet typ. Det är dock lugnt, jag spelar "men jag är en utbytestudent så jag vet inte reglerna", tyvärr såg de igenom det ganska fort... På min promenad nyss med hunden funderade jag lite på hur mycket faktiskt de här tre månaderna har betytt för mig. De har varit helt klart de roligaste och jag har fått flera nära vänner som jag verkligen ska försöka att ha kontakt med i en lång framtid. Den här simsäsongen har verkligen varit kul! Jag kommer verkligen att sakna det här gänget!
-
Så från att gå från botten till att nå en femteplats på delstatsmästerskapen i Colorado har ändrat min motivation och jag känner en större lust att simma än vad jag har kännt på länge!

Toppning!

Pa fredag borjar delstatsmasterskapen i simning har i Fort Collins. Jag ska simma 100y ryggsim, 100y fjarilsim och fjarilstrackan pa 4x50y medley. Vi bor ga till final i lagkappen. Nu har vi borjat toppa ocksa pa simningen. Igar var vi hela fem stycken pa traningen. Sammanlagt ar vi elva stycken simmare som simmar tavlingen.

Jag sitter just nu och tittar pa partiledardebatten i SVT for nagon vecka sedan. Han Lofven verkar inte vara sa bra. Regeringen kommer nog vinna nasta val. Jonas Sjostedt lat exakt som vansterpartisten som kom till skolan innan valet. De bada lovade guld och grona skogar, men hur allting ska finansieras ar den stora gatan? Hogre skatter? Snacka om populism.

Uppdatering

Halla! Har ar en liten uppdatering.

I fredags och i lordags hade vi the Conference meet, Norra Colorado-masterskapen i Loveland pa Mountain View High School. Alla 5A-skolor fron norra Denver och upp var dar. En 5A-skola har fler an 1500 elever. VI VANN FOR TREDJE ARET I RAD!! Dock vann vi inga grenar, men vi hade bredden. Jag kvalade in till state pa 200y me, men man far abra simma tva individuella lopp sa det blir 100y rygg och 100y fjaril och medleylagkapp. JAG AR SA HIMLA TAGGAD!!

Sedan pa lordagkvall var det prom. Min date blev prom-queen med tiara och hela koret. Hon brot den dock inte i fem delar som i Mean Girls... Ni far bilder senare. Efter prom gick vi till skolan dar de hade satt upp massor av talt dar man kunde vinna saker. De delade t.ex. ut TVs, iPads, skrivare, mirovagsugnar (for college) och massor av annat. Sedan hade de en hypnotisor som var helt sjukt kul!

Denver zoo

Idag var jag med min zoologiklass till Denver Zoo. Det var väldigt kul! Senaste gången som jag besökte en djurpark var på Skansen i juli i fjol, då vi besökte allsången och T.G.I.F i Kungsträdgården.

Hur som helst är jag ingen jättestor beundrare av djurparker. Jag tycker så synd om djuren. Björnarna här bodde alldeles för trångt och gick nästan på varandra. På Skansen har de i alla fall en dunge. Eller som de exotiska djuren från exempelvis Afrika och Asien, inte kan väl 10-15 grader och regn likna klimatet som elefanter, zebror och giraffer lever i?

Ett plus ska djurparken ha som inte tillät allmänheten att mata djuren. Bra!

 


Blah blah blah

Bilden på tårtan är från halloween lol


P-arty

Först, tack för alla gratulationer på min födelsedag!

På min födelsedag hade vi team dinner i huset. Det var nog den största middagen som jag har haft på min födelsedag någonsin!

I torsdags hade vi tävling mot Loveland HS och dessvärre inkasserade vi säsongens enda förlust. Det var vår sista tävling innan mästerskapen. På tävlingen kvalade jag in på 100y fjärilsim och är mindre än en sekund ifrån på 200y medley till delstatsmästerskapen. I medley-lagkappen hade jag för första gången 24.6 på fjärilsimmet, jag kommer närmare mitt mål! Tränaren sa även att jag nog också får simma den lagkappen på state, kul!!

Jag har fixat prom-date också. Ikväll ska vi på bio hehe.


RSS 2.0