Bilder från dagens aerobicslektion

Var ute och gick på aerobicsen idag på skolans friidrottsplan/fotbollsplan. Här några bilder över skolan och närliggande byggnader.


Swimming harder, harder and even harder

Idag körde vi typ den hårdaste serien än så länge. De kallar det "drop set". Det hela går ut på att man börjar på 3 minuter och tar sedan bort fem sekunder tills man inte orkar längre. Då får man vila en gång, medan de som orkar fortsätter. Sedan kör man igen. När 200-ingarna är över blir det dags för 150or istället, då tar man bort fyra sekunder, sedan 100-ingar och tar bort tre sekunder och slutligen 50or och två sekunder tas bort efter varje.

Så vi körde 200 med medley och fritt, 150 med fritt och spec. 100 med medley och slutligen 50 med spec. och fritt. Det hela tog väl ungefär 75 minuter av hårt arbete. Det var väldigt ansträngande och jag var jättehungrig efteråt.

Jag ser fram emot helgens tävling nere i Denver väldigt mycket!


Och då var det söndag...

Alright, en ny, riktig, uppdatering av mitt liv här på andra sidan Atlanten.
-
Vi börjar från förra helgen. På lördagen firade vi min värdmormor på hennes födelsedag. Det var även St. Patrick's Day och det firades här i Fort Collins. Inte för att det bor många med irländsk härkomst här, men det är alltid en ursäkt för fest.
-
Vi hade som tidigare nämnt en simtävling i tisdags mot Horizon High School. Utklassning, milt sagt. Jag vann fjärilen och var med och vann de lagkapper som jag var med i, vilket var väldigt kul! Fick även se att jag simmar fjärilssträckan i nästa helgs tävling nere i Denver, då alla 5A-skolor (den största storleken en skola kan vara i Colorado) i Colorado möts. Målet är nog en placering top-8, dvs. final. Spännande!
-
Jag fick en fet utskällning förra veckan på träningen av min tränare. Tyvärr la han orden fel i munnen och sa "jag vill att jag lyssnar på dig", vilket gjorde att han började le. Då log jag med. Trots att han nästan skrek att jag var tvungen att vara tyst när han pratade. Jag fortsatte le, låtsades att inte förstå, utan stod där med leende och spelade utlänningskortet. Jag menar, en tysk hade väl nästan kännts sig som hemma? Nu tog jag i lite. Min tränare var inte så jättesur, utan bad mig mest att hålla käften när han pratar så att jag inte alltid behöver fråga två gånger. Ganska logiskt.
-
Nu kanske ni tror att min simtränare  är en stor, bredaxlad man med militärfrisyr som inte kan le. Han kan le och han har lika stora vikar som jag. Också är han en ganska smal kemilärare.
-
I torsdags efter morgonträningen åkte vi upp till Montana för att kolla på ett universitet och inget annat om ni trodde det. Tio timmar upp och tio timmar ner. Vi kom hem igårkväll. Vi åkte igenom Wyoming. Det är den minst befolkade delstaten i USA och en av de 10 största till ytan. Det bor bara en halv miljon invånare i hela delstaten som täcker en yta lika stor som över halva Sverige. Det är liksom minder befolkat än Norrland och det säger väl en hel del? Hur som helst var delstaten helt fantastisk! Vi åkte på motorvägar från var vi kunde se ut över flera mil - utan att se en ENDA bil!
-
Vad mer har hänt? Vi hade en team dinner i måndags. En kille frågade om svenskar var metrosexuella. Jag var som ett frågetecken, vad är det? Tydligen var det när man tycker om att klä sig fint eller något, typ insatt i det. Jag svarde "ja, typ", är det sant?
-
Imorgon har vi yoga innan skolan med simlaget. Det är ganska ansträngande faktiskt.

Montana

Jag ska upp till Montana nu också. Vi vann simtävlingen i tisdags, fet utklassning mot Horizon HS. Jag har det jättebra här borta i Colorado. Jag älskar det och simningen. Allt är så himla kul!


Ojoj en stor uppdatering!

Som rubriken låter skulle det komma en stor uppdatering, något som jag skrev, MEN HELA INLÄGGET RADERADES AV BLOGG.SES JÄVLA PISS-APP, jävla skit också. Jag ångrar att jag valde den här hemsidan att skriva på just nu. Jävla skit.


Ikea

Jag var på Ikea häromdagen med mina två värdbröder, efter ha hämtat upp en av dem på flygplatsen.

Ikea såg ut som hemma, fast matutbudet var större här. Jag tror också att de har lagt till några amerikanska maträtter, chicken tenders och ribbs minns jag inte från Sverige. Sedan har de norsk lax!? Jag blev irriterad. För det första kommer den fisken förmodligen inte från Norge, för det andra har vi väl en minst lika god fisk i Sverige? Jaja, jag hade swedish meatballs i alla fall!


Spring Break

Jag har lov nu. Vi var uppe i bergen ett par dagar för lite skidåkning och idag ska jag och min värdbror till Denver och besöka Ikea och h&m, kul!!

Ajuste igår var det nästan 30 celsiusgrader varmt, härligt!


Estes Park

Här kommer några bilder från resan upp till Estes Park och inne i simhallen.


En liten uppdatering

Hej kamrater! Här kommer en lite uppdatering av läget.
-
I lördags åkte vi upp till Estes Park för att simma en simtävling. Det var en sprinttävling där alla simmare simmar 50 av varje simsätt och sedan en 100+ing medley. De tolv bäta fick en t-shirt. Sju skolor var med. De två första grenarna vann jag, sedan kom jag överraskande fyra på bröstsimmet, halkade ner till 14de man på frisimmet och sedan en andra plats på medleyn. Totalt vann jag hela tävlingen, vilket var kul!! Bröstsimmet och medleyn var nog pers omräknat till meter.
-
Atmosfären kring simtävlingarna är HELT annorunda från hemma. Alla är så glada och hejar. Det är liv hela tiden och man hejar på folk även om man inte känner dem så bra. När man går upp och hämtar pris får man verkligen höra applåder och inte tre stycken nere i hörnet som klappar. Jag gillar simtävlingarna här verkligen.
-
Nu har jag Spring Break och ingen skola, skönt! Imorgon åker vi upp till bergen för lite skidåkning, men först har vi en till morgonträning.
-
Ajuste, fick höra imorse på träningen att jag ska simma Coaches Invite i slutet av mars. Det var kul!
-
Nu är det riktigt vårväder ute. Idag ska det bli över 70 grader i Fort Collins, dvs. över 20 celsiusgrader. Förra veckan var det ett ställe i södra Colorado som hade 77 grader, i Tampa, Florida var det 78...
-
Här kommer några bilder från förra gången i var uppe och åkte skidor, något kallare dock.
-

Bergen

Lite mer av bergen

Blåsigt var det också

I tidningen untz untz

Vi vann igår mot alla lagen, kul!

Jag var med i tidningen idag igen untz untz


Team dinner mm

Idag var jag med i tidningen. Tydligen är jag "a player to watch" från simlaget, kul!

Idag hade vi team dinner hemma hos ett par tvillingar från laget, då vi imorgon har vårt första meet!


Djupa fragor

Nu ar jag hemma igen fran Oklahoma. Det var en valdigt kul weekend och maten var jattegod, jag gick upp flera pounds, en dag till frukost hade jag en varmkorv, en stor kanelvaffla med sirap pa, en brownie, potatis och en stora tacos. Till frukostefteratt blev det glass hehe.

Pa torsdag har vi var forsta tavling for sasongen, mot Rocky Mountain HS, Monarch HS och Fairview HS i hemmapoolen. Jag vet dock inte an vad jag ska simma. Formodligen 100rygg, 100fj och 200me och nagra lagkapper. Kul!

Nu till de tva sakerna som jag har tankt pa den senaste veckan. Den forsta kommer har.

Vi ar runt 30 simmare pa skollaget. En simmare ar valdigt dalig. Jag varvade honom igar pa en 75a, vilket ar valdigt kort. Alla var helt sakra pa att han skulle bli "cut" (?), typ inte fa simma med oss. Nu gor han det dock. Tydligen for att inte ar helt 100 i sattet, sa tranaren. Det gjorde att endast en kille inte fick simma med oss och han var mycket snabbare. For nagon vecka sedan kom han fram till mig och fragade hur manga som inte fick simma med laget. Jag svarade att jag inte visste, aven om jag visste det, men det var ganska hart att saga till honom. Da kan jag tanka, hur fan kan tranaren se honom i ogonen och saga att han blev cut och sedan ta in en annan, langsammare simmare i laget som blir varvad pa korta distanser? Det ar valdigt lag stil att bara saga till en simmare att han inte klarade. Sanningen kommer val fram senare anda? Killen ar ju bara 15-16ar gammal, det maste vara jattetufft for honom.

Nu till den andra fragan. Just nu har vi en simmare som simmar med oss den har veckan som tog examen forra aret fran skolan. Han ar valdigt duktig pa att simma och fick stipendium pa Yale, snacka om klass pa den utbildningen! Han har en yngre bror som simmar med oss och en annan bror som gar pa skolan. Tydligen har han inte skott sig i skolan pa sistone och nu vantar foraldrarna att han fyller arton (nasta manad) sa att de kan kicka ut honom lagligt. Det ar inte forsta gangen jag har om sadant har. Hur kan man som foralder slanga ut sitt eget barn fran huset? Det ar ju tragiskt! Det ar sadant som gor att man inser hur bra man har det hemma!

Nicki Minajs nya sang:


Åcklahåma

Igår var vi och såg Oklahoma memorial center. Det var tungt, men en fin plats.

Jag hörde att folk hade ramlat på Aviciis konsert, undrar hur många "levels" de föll? Snacka om "fade into darkness"...

 


Gårdagen i bilder

Igår gjorde vi ett besök på universitetet.


Kommunsim i Amuuurica!

Jag är i Oklahoma med min värdbror. Forever alone på flygplanet och så har vi hittat kommunsimen i USA!


RSS 2.0