Skriver av mig

Dagen har varit bra. Måste bara få skriva av mig.
-
Den här terminen har jag börjat den klassen som jag har sett fram emot mest av allt, American Government. Jag har lämnat in alla mina läxor. Läxorna är att man ska läsa sidorna och sedan skriva sina egna notes. Nu såg jag att läraren har givit mig 2/20 på den senaste läxan, HUR FAN ÄR DET MÖJLIGT?!?! Inte har jag några svårigheter att läsa och förstå vad jag läser. Skriva kan jag också. Det är ju inte så att jag skriver om något annat på mina läxor, utan det är ju det jag läste om i kapitlet vi hade i läxa. Det sämsta med USA är just nu skolan. Överlägset.
-
Imorgon kommer jag nog att tycka annorlunda, men nu suger det stenhårt.
-
I övrigt har dagen som sagt varit bra.

"Du är välkommen hit till vår lilla stad"

Vi hängde inte med Signe igår, då hon var på middag med sin värdfamilj i Loveland och kom hem sent på kvällen. Dock hade vi kul ändå. Vi gick till en restaurang/bar/pub i Old Town som har sitt egna bryggeri, ganska coolt. Jag drack deras egna root beer (som är en alkoholfri dryck). Den hade en vidrig smak. Inte alls söt som en alkoholfri dryck ska vara.

Idag var jag och simmade. Efteråt kom min värdmormor och hämtade upp mig och hon bjöd mig på lunch och sedan köpte jag nya sandaler. Till lunch åt jag en "sydstats-inspirerad bönsoppa". Den var god, men magen mådde inte så bra efteråt, ajaj.

Så nu ligger jag här på sängen och ska gå och lägga mig och sitter och lyssnar på Eldkvarn (varifrån inläggets rubrik kommer från).

Det händer varje dag att jag tänker "det där ska jag blogga om", men jag glömmer det alltid. Det händer grejer hela tiden. Idag kommer jag dock ihåg en sak son jag tänkte på. På träningen idag sa en kille att han skulle sakna mig på träningarna när jag åker till Hawaii. Jag blev lite överraskad, det är ju bara en vecka... Glad blev jag dock är jag fick höra det. Samma kille berättade också att han hade pratat med en kompis om mig (båda är seniors på en annan skola) och hon visste vem jag var. Hur sjukt är inte det? Vad har jag gjort liksom?

Här är en bild på mina nya sandaler:


Untz untz

Imorgon ar det en vecka kvar till Hawaii! Excited!!

Igar var jag och kollade pa tjejernas sista simtavling hemma for sasongen. Nu har de bara conference och state kvar. Sedan blir det dags for killarnas sasong. Jag fick ett mail for ett par dagar sedan fran simtranaren att vi kommer formodligen aka till ett stalle i Denver for en overnattning och ett besok till nagon simbyggnad dar vi kan ta kort under vattnet pa hur man simmar och sedan fa en DVD-film med det. Dagen efter ar det simtavling. Det hela ar i borjan av april sa det ar ett tag kvar, men det ska bli kul!

Jag pratade aven med Bjorn igar. Det fick mig att tanka tillbaka litegrann, det var bra. Det dar lat kanske lite konstigt haha.

Idag fyller Signe arton ar. Hon gar pa en annan skola har i Fort Collins, men vi bada aker med YFU sa vi har lart kanna varandra ganska bra under aret anda. Sa ikvall ska jag traffa henne och Reed, en kille som jag simmar med som gar pa hennes skola. Vi far se vad vi hittar pa!

Annars flyter allting pa som vanligt.

Har ar en lat de spelar standigt pa matcher, man blir liksom helt pumped lol. Haftigast var nar vi var och sag K-State mot Baylor i Manhattan, Kansas nar alla sa typ "state" nar de dar de sjunger i mitten kommer. Infor ca 50 000 askadare. H-A-F-T-I-G-T! Laten kommer for ovrigt fran filmen Space Jam.


Fy fan vad skönt!

Idag var ganska chill. Hängde med två killar som jag äter lunch med efter skolan.

Jag åkte och simmade. Det kändes som en kvart och inte de faktiska 90. Det var ett väldigt kul pass.

När jag kom hem beställde jag skolsakerna inför graduation. Dyrt.

Nu är det typ bara 10 dagar kvar till Hawaii untz untz.


Utveckling

I helgen pratade jag och Martin om hur vi har forandrats under den tiden vi har varit har. Helt klart mer liberala. Det ar bra.

Jag hade nyss American Government. Snacka om att den klassen inte ar vad jag trodde innan. Nu gar vi igenom historien bakom konstitutionen och tar upp fall som hande for over 200ar sedan. Det kanske ar dags att ga vidare? Hela systemet ar alldeles for langsamt och komplicerat. Konstitutionen ar ju ocksa konstig. Vi pratade om samkonade aktenskap for nagra lektioner sedan. I Colorado ar det inte tillatet. Alls. I sju delstater ar det dock tillatet. Det ar bara det att det krockar med Article IV och 10th amendment, vilket gor att vissa delstater inte tillater det. Fast det kanske inte ar sa konstigt da bara Newt Gingrich har accepterat global uppvarmning av de fyra republikanska kandidaterna?

Jag fick en artikel av min vardpappa fran The Economist om Hakan Juholt och det stora socialdemokratiska raset sedan valet 2002 da de fick nastan 40% av rosterna. Ensamt. Idag skulle val de knappt fa det med MP och vanstern tillsammans? Jo, det skulle de sakert. Hur som helst handlade artikeln om Hakan Juholt. Nu har han ju avgatt sag jag i de svenska nyheterna. Han satt inte pa posten i ens ett ar. Lite skillnad fran Tage Erlanders 23... Jan Eliasson sag jag vill de ha. Lite lustigt kan val tyckas att manga tyckte John McCain var for gammal for att bli president i valet 2008. Han var 72ar da. Jan Eliassson kommer att vara 74ar vid valet 2014...

Nu ar det ju dock inte val annu pa nagra ar och jag befinner mig i USA. Ikvall tankte vi skippa traningen och spela basket med mormonerna. Det ar tydligen vad alla mormonkids gor pa onsdagar. Lite lol.

"And what makes the United States of America the best country in the world? We have the freedom for all the people

Citatet kommer från rodeon igår, för ni har väl förstått att vi i Europa inte har frihet.

YFU-motet var valdigt kul! Jag har nu lart kanna fler och jag ar valdigt taggad pa att aka till Hawaii nu! Mindre an tva veckor kvar nu!!

Pa lordagen gick vi pa en stock show. Det var... annorlunda. Det ar ju egentligen ren djurplageri. Har ar en video jag filmade fran clif ropingen, vidrigt!
Jag kan val inte pasta att jag njot av att se det...

Nu har vi bokat resa till Oklahoma ocksa. I mars aker jag och min vardbror och halsar pa min andra vardbror som gar pa ett college dar. Fyra dagar tror jag att vi stannar dar. Tva veckor senare ska vi upp till Bozeman, Montana, da mn vardbror ska kolla pa Montana State University. Det tar 13h att kora upp dit.

Republikanare

Jag sitter och kollar det republikanska partiets debatt igår om vem som ska leda partiet i årets presidentval. Fyra gubbar är kvar nu. Min "favorit" är nog Ron Paul, då han är ganska mycket emot krig och vapen. Det är jag med. Tror dock inte att jag skulle rösta på det partiet om jag hade rösträtt. Jag hade nog röstat på Green Party haha.


Min namnsdag

Idag ar det min namnsdag, i Sverige, jag tro inte att man har det i USA. Horde det pa RixMorronZoo (jag har laddat ner en app och brukar lyssna ibland). Det kanns sa konstigt att lyssna pa saker pa svenska och far upp bilder om hur det brukar vara nar jag senaste gangen lyssnade pa det och att jag nu befinner mig i Colorado, pa andra sidan Atlanten.

Jag sag att Rolf-Goran Bengtsson vann Jerringpriset, ar det ett skamt eller? Vad har han gjort for att vinna det; ett EM-guld och tre varldscupssegerar? Som om inte Hellner, Alshammar och manga andra har presterar battre? Men, men "folkets pris" ar val vad det kallas och tydligen satt alla sma hasttjejer och rostade pa honom. Att ridning inte ar en sport behovs val knappast diskuteras nar man far sin peak i ovre medelaldern?

Imorgon ska jag pa YFU-overnattning. Det ska bli sjukt kul!! Signe kommer hem till oss innan och sedan ska vi hamta upp nagon tysk tjej i Loveland som jag har traffat en gang tidigare. Hem vet jag inte hur jag kommer an, lol. Jag kanske aker hem med bossen over YFU vastra USA, coolt.

For lite mer an ett ar sedan lyssnade jag pa en lat ganska mycket. Sedan spelade jag den inte mer, men har om dagen kom jag att tanka pa den och letade efter den och hittade den till slut!


Aerobics och graduation

Igår fick jag reda på att jag får vara med på skolans graduation med hatt och kappa, kul!

Idag på aerobicsen hade en kille droppat, vilket gör att vi bara är två killar kvar; jag och en freshman som var så hög idag att jag nästan tyckte synd om honom. Resten (25-30st) är tjejer. I slutet av lektionen frågade en tjej mig om Sverige låg i Kanada...

Utsikt från mitt fönster:


En riktig uppdatering

Jag har under de senaste dagarna skrivit pa min iPod, jag vet inte om ni kan se det, men jag hoppas att det syns pa bloggen. Hur som helst tankte jag dela med mig av vad som har hant under helgen fram till idag.

Under fredagen kollade jag pa film med mina vardforaldrar, Something Borrowed. En ganska rolig film, men jag borjar kanna att jag kan slutet pa alla filmer som Kate Hudson ar med i...

Pa lordagen var jag och simmade pa morgonen och sedan pa kvallen akte vi och sag fotbollsmatchen hemma hos min vardmors arbetskamrat som hade bjudit in alla sina kollegor till fezt. Det var som ett zoo darinne. Det fanns tva katter, tva hundar och massor av barn!

Senare pa kvallen kom en simkompis och hamtade upp mig och vi akte ner till Old Town och gick till en hookahbar. Kul!

Pa sondagen minns jag inte vad jag gjorde, eller jo, jag akte runt och gjorde massor av returns och handlade lite saker som jag lamnade tilbaka dagen efter for att det sog!

Mandagen var Martin Luther Kings dag och en ledig dag i USA. Jag gjorde brownies med vaniljkram i, eller vi hade en mix och jag hallde bara i det i formarna, men goda blev dem!

Pa fredag ska jag ner till Denver med Signe for ett YFU-mote med overnattning, kul!

Pa lordagen ska vi pa varldens storsta rodeoshow, bondigt, men det ska bli valdigt kul!

Idag pa governmenttimmen hade vi diskussion. Jag har blivit sossen i klassen. Det vi diskuterade var hur vi skulle fordela ett antal extra poang over klassen nar kursen var over. Jag ville ha det sa att alla skulle fa lika manga poang. Nagra ville hjalpa de som hade bast betyg. Vi kom overens om att forst hjalpa de som ligger precis under att klara kursen och sedan hjlpa de som ligger pa gransen till de hogre betygen. Den fragan som jag tankte mest pa var; hur kan vi fa poang utan att gora nagot?

Killen bredvid mig, som ar i min matteklass, ville visa mig det har, sa kul!


Ny klocka och pantat bröd

Igår köpte jag en ny klocka, $1.49.

Brödet vi äter just nu heter bimbo, lol.

Jag gick även ur utbytesgruppen på Facebook också idag. Därför att jag tyckte att vissa saboterade den genom att vara negativa och skriva tramssaker. Skönt att inte vara med där längre.

På fredag ska jag på YFU-övernattning i Denver, det ska bli väldigt kul!


En shoppingdag

Kyrkan idag var väldigt intressant, det handlade om vänskap och utanförskap.

Sedan åkte vi på shopping igenom staden. Old Navy är en butik som påminner mig lite om hm. Dock så har personalen ingen koll på vad varorna kostar, vilket är väldigt dåligt.

Mitt rum från en annan vinkel.


Hookahbar

Hello! Kom nyss hem från en hookahbar i Old Town, väldigt trevligt och roligt. Vi drack ett väldigt gott te och rökte vattenpipa för ett tag. Man möttes av ett stort rökmoln när man kom in. Hela Old Town är väldigt mysig på kvällen, många universitetsstudenter.

Något jag däremot inte gillar är curfews, jag får bara vara ute till 12, det suger hårt.

Nu ska jag gå och lägga mig, men här får ni en bild på mitt stökiga rum.


Broncos och tebowing

Ikväll ska vi på någon familjefest hos min värdmammas kollega. Vi ska kolla på football, Broncos vs. New England. Om Broncos vinner är de bara en match från super bowl. Lagets stjärna, Tim Tebow, är religiös och brukar be på ett speciellt sätt, vilket många härmar, googla tebowing för bilder.

Efter det ska jag träffa en simkompis och gå till någon hookahbar kanske.

Här är min tröja jag köpte på hm förra veckan.


Tv-tittande mm

Sitter och kollar på wheels of fortune med mina värdföräldrar och lyssnar på Håkan. Snart kommer en kille från simningen och hämtar mig för att dra ner på stan eller någonstans, härligt!


Inlagginlagginlagg

Igar skrev jag ett langt inlagg fran min iPod. Till min stora besvikelse blev det bara en rubrik och inget inlagg. Jag vill skriva ut min frustration, men vet inte hur jag ska skriva LOL. Det var ett forjavla bra inlagg jag hade dar, men men, det kommer fler ganger.

Igar nar jag at frukost sa lag ett papper pa bordet. Det var om after prom. Tydligen har skolan nagon fest efter prom som folk kan ga till, helt alkoholfritt (tack och lov...). Da stalldes min bild av prom pa sned. Jag som trodde att man efter prom tog med sin date till ett billigt hotell och hade sex och sedan gick man till en hemmafest. Jag fragade de som jag sitter med pa lunchen om det. Jag kunde pusta ut, ingen gar till skolan efter prom och det var val tur?

Jag har tagit en matklass ocksa. Vi ar fem-sex seniorkillar och 20 stycken freshmen och sophomore-tjejer. Lararen fragade vad for ratt vi skulle ata om det var det enda vi fick ata resten av vart liv. Jag sa mexikansk mat, ingne matratt, men hon forstod. Sedan sa en tjej "om jag bara fick ata en matratt sa skulle det vara vatten." VATTEN AR INGEN MATRATT!! Jag tror hon ljog, for vatten var inte det enda som hon drack, tro mig, det sag jag. Nej, nu var jag taskig, sorry. Sedan kom det in en tjej i klassen "wow, den dar tjejen tanker jag bjuda till prom", tankte jag. Sedan insag jag att det var en larare... Fragan ar om det ar nagonting daligt eller nagonting bra, jag skulle ju kunna se det som en utmaning, att bjuda en larare till prom.

American government ar en rolig klass. Engelska ar ocksa roligt. I mandags pratade vi om vad humor var och vad som gor oss att skratta. Min lista blev valdigt inappropriate. Hur som helst sa berattade min larare (den basta av dem alla, han ser lite ut som Sverker Olofsson, ni vet, pluskillen) ett skamt. Det lod sa har: "vet ni vad pojken utan ben och armar fick i julklapp?" "nej" "cancer", osmakligt och det blev tyst i klassrummet. Sedan grat jag av skratt, det var sa fel och osmakligt det han sa, vilket gjorde det roligt. Sedan skulle jag beratta ett svenskt skamt, men hindrades av min klasskamrater som redan hade hort det. De sa att det inte var skollampligt. Sa trakiga, men sjalva skrattade dem at det.

Nu ska jag ga, klockan ringer in.

När alla clownerna har gått från jobben så visslar fåglarna i träden


Untz untz


Från iPoden


Sometimes I get a good feeling yeah. I get a feeling that I never, never, never, never had before


Arets forsta skoldag

Idag borjade skolan. Eller den har inte borjat an, for jag har forsta perioden idag off, men det visste jag inte (trodde jag hade first period, men det var second som var forst idag). Darfor har jag inget att gora under den har timmen, sa jag laste lite svenska tidningar.

Vad jag far ut av det ar att Norrtug inte akte sa bra i helgen, hans pappa kanske lat honom ga hem? Jag laste aven att Socialdemokraterna ar narmre Miljopartiet an Moderaterna. Tank om de skulle bli tredje partiet vid nasta val?

Eller som vansterpartiets nya ledare sa (nyheten om att Lars Ohly har avgatt missade jag totalt). Aftonbladet: Sjostedt: "Jag ser fram emot att byta regering 2014." In your dreams? Inget stoppar Fredrik med vanner!

Nu ar dock inte ett svenskt nara pa flera ar (tva ar kvar till valet och EU-valet). Daremot ar det amerikanskt val det har aret. Jag sitter och foljer det ganska sa noggrant. Det republikanska nomineringsvalet. Jag hoppas att Santorum vinner det, han ar konservativare an Romney, vilket gor att Obama inte far samma konkurens. Alla uberkonservativa kommer ju anda rosta pa republikanerna anda.

For att bli president kravst det att man tycker om en sak, vilket Michelle Bachmann och Rick Perry ha testat, man maste gilla korv och glass.

Michelle avnjuter en corn dog

Aven Rick Perry tycker om corn dog

Nu har det ju inte gatt sa bra for dem. Det var for att de valde fel sorts korv.

Obama har forstatt att det ar hot dogs man maste ata om man vill bli president

Santorum kor pa glass. Hur tanker han har? "Nu ska jag allt posa framfor kameran med en stor glass i munnen"?

Precis som Obama

Bill Clinton gillar ocksa glass och han blev ju president ocksa

Aven brittiska premiarministrar maste tycka om att ata glass. Har Cameron.


YES OH MY GOSH

Åkte till Martin igår och spenderade natten där. Det var väldigt kul.
-
Jag mötte upp honom utanför H&M i Denver på 16th st mall, Denvers stora shoppinggata. På gatan kör gratisbussar så att man slipper gå, win!
-
H&M i Denver är statens första och öppnade för ett par månader sedan. Knökfullt är ett ord som man skulle kunna beskriva situationen därinne med. Affärens två plan var väldigt trånga och jag stod och väntade i säkert i 15 minuter bara för att få prova byxor. Kassorna hade även de långa köer. Människorna som handlar på H&M skiljer sig från många andra här i Colorado. De har stil och går inte runt i sunkiga mjukisbyxor och en t-shirt med reklam på. Jag hittade två tjocktröjor och ett par blå jeans, tillsammans gick det på strax över $50, helt okej.
-
Sedan gick vi runt lite i staden och kollade på alla höga hus. Efter det ringde vi hans värdmamma som kom och hämtade upp oss. Sedan spelade vi lite pingis och käkade middag.
-
Efter maten så åkte jag, Martin och hans värdsyster till en av hennes kompisars hus och spenderade kvällen där. Han bodde själv i en villa , ganska coolt. Det var väl runt 10 personer i huset och vi satt där och pratade.
-
Somnade gjorde jag väl kanske runt fyra på morgonen och vaknade runt 10-11.
-
Det var en väldigt rolig helg!
-
Hello Denver!
På bussen
Skämmer ut oss på H&M...
Martin utanför H&M
Coola moln utanför mitt fönster för några dagar sedan
Så här gör man en ölburk, det lärde jag mig på öltouren vi var på här i staden

Jullovet so far

På annandagen åkte jag upp till bergen med min värdfarmor och värdfarfar, däruppe träffade jag tre av mina värdkusiner. Dagen efter kom mina två värdbröder upp och en kille från min spanska. Vi åkte skidor den veckan, superkul! Träffade Martin på onsdagen och åkte skidor med honom. Att åka skidor i Colorado är svindyrt, just saying... På fredagen åkte vi hem till Fort Collins igen, resan tog ca 2h.
-
Nyårsafton firade jag med familjen genom att gå och se den nya Sherlock Holmes-filmen och lite spel efteråt.
-
Sedan har jag varit ute och handlat lite kläder också. Det är ju rea...
-
Simningen drog igång igen igår. Här tar man uppehåll under jullovet, lite annorlunda än hemma...
-
Ikväll är det basketderby, Fossil Ridge HS vs. Fort Collins HS, spännande! Ska iväg till en hookah-bar också med en kompis. Hookah är vattenpipa om ni inte visste.
-
Juste, tänkte berätta om två konstiga grejor också. Jag klippte mig i söndags. När jag skulle betala sa frisörskan att hon önskade att hennes dotter skulle gifta sig med mig, lite random.
-
Igår på träningen kom det en kille som graduatade för några år sedan. Han måste ha haft ADHD upphöjt till 10. Speedad hela tiden, det fanns liksom inget stopp. Efter träningen kom han fram till mig och frågade om jag tog droger "nej weed och sådana grejor, det gör jag inte", svarade jag. "Weed?! Jag menar ju droger som gör att du inte vet hur många fingrar du har, eller om det ens är dina", fick jag som svar. "Alkohol är dock väldigt populärt i Sverige", sa jag till honom. "Ja, men det har jag druckit sedan jag var elva år gammal...". Okej... Han ville att vi skulle hänga den kvällen, vi gjorde inte det.

Ett svar

Jag har inte skrivit något om vad jag har gjort den senaste veckan. Det beror på tre saker. 1. Jag har inte varit hemma. 2. Jag har hållt på med min nya iPod hela tiden och någon bloggning från den lär det inte bli... 3. Jag har inte haft någon lust.
-
Här kommer ett något försenat svar på en fråga jag fick för en vecka sedan:
YFU har inget förberedelseläger i t.ex. New York som STS och Explorius har eller ett camp på ett par veckor i USA som EF erbjuder. YFU har dock ett läger på tre dagar i Stockholm. När jag ansökte till YFU tyckte jag att det var dåligt att de inte hade ett läger i New York, men så här i efterhand kan jag säga att jag är glad att YFU inte har ett läger i USA direkt innan man möter värdfamiljen. Det är väldigt mycket information att ta in. YFU har sitt förberedelseläger i juni, vilket ger cirka två månader att bearbeta allt man får höra. Dessutom finns det tid innan mötet med värdfamiljen att maila YFU om man har fler frågor eller om man har glömt något som man fick höra under lägrets gång, istället för knappt någon tid alls om de hade haft lägret i USA bara några dagar innan första mötet med värdfamiljen. En annan bra sak med ett läger i Sverige var att jag fick träffa ALLA utbytesstudenter från YFU (runt 70 stycken), vilket var bra då jag har fler kontakter under året. Andra organisationer åker i grupp, kanske 15-20 stycken åt gången, viket gör att man inte får träffa alla som bor i samma delstat.
-
YFU erbjuder flera olika resor under året i regi av BELO Travel. Jag själv åker till Hawaii i februari (tre resor erbjuds till Hawaii, en i februari och två i mars), en resa till östkusten, en till västkusten (resan börjar i syd och avslutas i norr, tar två veckor), en till New York och en till LA eller San Fransisco (är ej helt säker på den). Resorna bekostas av studenten själv.
-
Uppskattningsvis skulle jag tippa på att visumkostnaderna går på ca 2000kr (+resekostnad om du inte bor i Stockholm, då den amerikanska staten kräver att personen själv kommer till ambassaden för en kort intervju (väldigt kort och ganska onödig). Vaccinationer beror på vilka du har tagit innan. Hepatit A och B är ett måste, sedan vet jag inte, men jag skulle tippa på 2000kr på den frågan också (inkl. hälsoundersökning). Förberedelselägret i Stockholm ingår i programpriset och det var ett väldigt kul läger! Sedan under året har YFU obligatoriska möten med övernattning, de är också gratis, också bra läger som det har, man möter folk från massor av olika länder! Försäkringen ingår också i programpriset, vilket är runt 10 000kr hos andra organisationer som inte har det inkluderat. Flygbiljetten får man betala själv.
-
Jag är väldigt nöjd över YFU och jag rekommenderar dem varmt! Har du fler frågor kan du maila dem till mig på h.ocklind@gmail.com.

En summering av år 2011

Så var år 2011 över. En summering av året kommer nedan.
-
Generellt sett så var den andra halvan betydligt mycket bättre än den första.
-
Postiva saker som hände var:
- JSM i Södertälje i februari
- Londonresan i februari
- GP-finalen i Borås i april
- Skivorna i maj
- YFU-lägret i juni
- Skansen i juli
- Kräftskivan i augusti
- Avresan till USA i augusti
- Rocky Mountain National Park i augusti
- Skolstarten i en amerikansk high school
- Övernattningen i Denver i september
- Kansas i september-oktober
- Homecoming i oktober
- Kvällen i nationalparken igen när vi lyssnade på när älgarna ropade i oktober
- Thanksgiving i november
- Black Friday i november höhö...
- Julen i USA i december
- Skidåkning i Copper Mountin i december
Och massvis med fler saker...
-
Under de här tolv månaderna tror jag också att jag har vuxit mer än vad jag har gjort under tidare år. Kanske beror det på klivet över 18-årsgränsen? Så här i efterhand var det nyttigt för mig att åka iväg som en utbytesstudent och uppleva lite nytt, en bra merit och samtidigt få lärdomar från en annan kultur. Jag har såvrt skrytsamma personer, de irriterar mig något så fruktansvärt. Dock måste jag bara få berätta en sak. Jag har inte gråtit en enda gång sedan jag kom till USA, vilket är ett tecken på att jag trivs och att jag blir behandlad på ett bra sätt här i USA. Generellt sätt kan jag väl säga att jag gillar litegrann att vi har ganska så jättehöga skatter i Sverige och den stoltheten over att få säga att man kommer från ett land med knappt någon fattigdom och där skolgången är fri har aldrig varit större!
-
Jag har nu varit här i snart fem månader, fyhelvete vad tiden går fort när man har roligt. Jag läste igenom min blogg om vad jag har skrivit tidigare, både när jag fortfarande var i Sverige och när jag var här. Vilka tankar jag hade om mitt utbytesår och vad jag tänkte. Jag måste nog få säga att det är bättre än vad jag hade tänkt mig. Från att våren var tuff till att trivas som fisken i vattnet på andra sidan jorden. Min familj i Sverige är nummer ett, alltid. Dock kan jag inte tänka mig en bättre värdfamilj än den jag bor hos nu. De har tagit med mig på så många resor runt om i Colorado och utanför delstaten att jag inte vet hur jag ska tacka dem. De har öppnat upp sitt hem för mig och låter mig ta vad jag vill ifrån kylen och skafferiet - helt ideellt!
-
Ni vet att man ofta känner lukter i andras hem, men när man själv kommer hem till sitt eget hus så känner man ingenting alls. Det stadiet har jag kommit till nu, jag känner inga dofter i min värdfamiljs hus. Det är som hemma, ett andra hem.
-
Jag vill inte blicka framåt utan leva i nuet, men om jag blickar framåt ser jag att på lördag ska jag åka ner till Denver och träffa Martin. Vad som står på schemat är klubb, han fyllde nämligen 18år nyligen! Klubben ska vara Denvers (se delstatens) största med två våningar av dansgolv. Tillsammans går vi med en tjej från skolan (min homcoming-date) och hennes kompis. Det ska bli riktigt kul och spännande! Lite längre fram kommer Hawaii! Längtar väldigt mycket till den resan! Det ska bli väldigt kul att få träffa lite svenska studenter som jag träffade i somras!
-
Här kommer  lite bilder från året som var:

Astrid i pilen på JDM i Söderhamn i januari

Gotland i april

Plankning hemma hos Björn i juli

Jag och Anosheh på skolavslutningen i juni

Homecomingfootballsmatchen i oktober

Inför homecomingdansen i oktober. Jag och min värdbror tillsammans med våra dater.

Jag och tre tyska utbytesstudenter i Westminster, Denver

Skandinavierna på skridskor i Louisville. Martin, Signe och jag.

Brännboll i skolan

Rebecka och jag på Skansen med naturkunskapen i maj. Visst ser vi båda två ut att njuta?

Lagkappsguld på DM i Eskilstuna i juni

Övernattning med YFU i Denver i september

Jag med min skylt som min värdfamilj höll upp när jag mötte dem för första gången på Denvers gigantiska flygplats

Jag, Emma och David inför en skiva i maj. Den här bilden ger mig alltid ett litet leende.

RSS 2.0