Taggad!

Okej, ny skolvecka, ny simvecka. Simningen gar riktigt bra just nu. Jag kanner gladje av att simma och langtar till nasta helg da det ar meet pa gang. Igar gjorde vi 6x100 fr max start typ 3-4 minuter. Man skulle halla dem jamnt och fick inte ha mer an 3s mellan den snabbaste och langsamaste. Jag lyckades tro det eller ej med tva sekunders skillnad. Lycka! Darfor fick jag gora en hundring rygg i slutet. Den gick faktiskt battre an forvantat i och med att vi hade simmat fem hundringar tidigare med ganska sa kort vila.

Att simningen har blivit sa mycket roligare nu beror nog pa att jag laste elitgruppsbloggen och insag hur roligt vi har haft det och det ar det jag stravar efter att ha. Det har ar bara borjan. Under skolsasongen sager alla att man utvecklas som mest. Att det ar obligatorisk narvaro pa ALLA traningar kommer ju gora saken annu mer rolig. Jag menar, vi kommer att ha tre morgontraningar fran februari till slutet av maj. Med morgontraningar menar jag 05.15-06.45, vilket innebar att runt 20-30 simmare kommer att trana varje morgontraning, det tror jag gor traningarna mycket battre och roligare.

Skolan gar ocksa bra. Jag har hojt alla mina betyg, utom Team Sports, dar jag redan har 100% och A+!

Pratade med min arearep. igar ocksa. Hon tankte komma och kolla pa tavlingen nasta helg, det var kul!

Igar gick Glee pa TV. Tyvarr krockade traningen och TV-tiden, men jag spelade in det och sag det efterat. Jag har lart mig sakerhetskoden pa TV:n, sa nu kan jag kolla pa alla sorters filmer och TV-serier...

På cykel i Fort Collins

Idag blev det lunch från Arby's. Det som är speciellt med dem är att de har rostbiff istället för "vanliga" hamburgare.
-
En burgare från Arby's
-
Senare, efter lunchen, drog jag iväg på en 2,5h cykeltur i Fort Collins, till Old Town och tillbaka. Allt för en mössas skull.
-


Fossil Creek, en park på vägen down town

Konst på vägen

Snälla ord på vägen
Söt?

En liten å och järnvägen. Här kör tågen på diesel...

En universitetbyggnad

Kanada-gäss på trottoaren

Kyrkan vi går till

Utsikt i sydväst

Horsetooth

Utsikt och en väg

Hit räckte skattepengarna till, men inte mer

Cykelväg

Här är mössan jag köpte, med typ flätor på sidorna, något som tydligen är populärt här...
-
När jag kom hem drog jag till en katolsk kyrka med min värdmormor. Nattvarden intogs, jag skippade vinet, ganska äckligt när typ hundra personer dricker ur samma bägare... Prästen tog resten av vinet.

Thanksgiving!

Igår var det thanksgiving = fest, fest, fest.
-
Dagen började med en flygtur upp i det blå med min värdfarbrors tvåmanna-flygplan. Efter ett tag sa han "okej Henrik, nu är det din tur" och släppte på kontrollerna. "Nämen, inte ska väl jag?" tänkte jag, men greppade kontrollerna. Dök ner en bit och blev chockad, men ordnade upp det efteråt. Coolt var det i alla fall. Fick med mig några bilder.
-
"The Foothills", början av bergskedjan

Okej, jag vet att bilden är suddig då den är inzoomad och klippt, men vårt hus är i mitten.

Så här bygger man rondeller i USA
-
Apropå rondeller fick Fort Collins sin första rondell för runt 10år sedan, så alla vet inte hur man riktigt gör. I förrgår så stannade en kvinna mitt i rondellen för attt släppa in oss, kanske inte det smartaste att göra...
-
Sedan åkte vi till min värdfarmor och värdfarfars hus (de bor i samma stad som vi) och käkade. Kalkon och en hel del annat också. Gott! Sedan blev det paj, pumpapaj och bärpajer. Här gör man pajer med lock på och jag tyckte jag såg lite sesamfrön på locket, men fel hade jag - det var socker!! Socker på en efterrätt!
-
Sedan drog vi till Loveland och spanade in en park med massa skulpturer, coolt.
-
Igår gick vi på hockey. Det var Colorado Eagles (stadens lag) som spelade i Budweiser Event Center (nej man fick ingen öl...). Laget spelar i andra divisionen tror jag och vann gjorde de med 5-4 inför dryga 6000 åskådare. Publiken blev glad när de gjorde mål, men blev gladare när det var fight... Det var en väldigt rolig upplevelse!
-
Hockey

Pausunderhållning
-
Så idag var det fredag, Black Friday. Readagen då det shoppas som mest under hela året. Klockan 3AM inatt gick jag och min värdmamma upp för att skjutsa hennes syster till flygplatsen. Sedan åkte vi och handlade. Ganska sjukt att handla mitt i natten, Wal-Mart har öppet 24/7 - året runt! Hittade lite kläder, det var kul.
-

Smygfoto av grannens hus

The American flag

Mina svenska drömmar (dock ble de lite för stora, men det är ju ändå USA...) med lingonsylt

Nytt inlägg

Okej, det har blivit lite mindre bloggande den senaste månaden, men det finns liksom inte tid för det.
-
Hur som helst är jag ledig just nu. Onsdag till söndag. Thanksgiving står på schemat imorgon, vilket innebär mat, mat och ännu mer mat. Gott!
-
Jag hade en presentation i skolan igår om Sverige. Den var ganska yckad tyckte jag. Ahlgrens bilar var något (mycket) populärare än Djungelvrål. Att vi äter hästkött på mackan var äckligare än blodpudding tyckte dem... En tjej frågade om vi hade iPods i Sverige. Nej? Lol. En annan frågade om folk tar droger och om det är lagligt i Sverige, "nej... men om vi pratar alkohol ja..." Presentationen skulle pågå i 90 minuter, vilket jag tror ingen kunde hålla, så i slutet visade jag lite svensk musik på YouTube. De ville höra svensk rap, Petter? Kanske inte den hårda rappen som är mer vanlig här. Swedish House Mafia gick bra däremot, även om de inte visste vad det var, "spelar de house-musik eller?" Öö, nej?
-
Igår for vi till Denvers flygplats och hämtade upp min värdbror som kom hem från sin skola. På vägen hem åt vi på Famous Dave's, barbeque, gott! Kan ha varit det sötaste och godaste brödet (tilltugg) jag har ätit här.
-
Idag ska vi till Denver igen och hämta upp någon grej som min värdmor har köpt. Kanske blir det även ett snabbt besök på statens första H&M som öppnade för ett par veckor sedan?
-
På fredag är det "Black Friday", då alla affärer har stora reor och starten på julrean. Lite annorlunda från Sverige, då rean är efter jul...

"Slut-musikal"

Jag har fått en känsla av att det skulle vara väldigt skönt att bo uppe i Klippiga bergen och sitta och lyssna på John Denver och titta ut över bergstopparna. Eller, nej förresten, vad ensamt det skulle bli efter ett tag.
-
Mina värdföräldrar hade bokat biljetter för att vi skulle gå på musikal igår. Det var nog den bästa musikalen som jag någonsin har gått på.
-
Teatern vi såg var "The Rocky Horror Show." Det måste ha varit en vuxenversion av pjäsen. När vi kom in i salongen kom det fram en tjej som senare visade sig vara en av skådespelarna/sångarna. Hon såg rent ut sagt ut som en prostituerad. Hon frågade om vi hade sett musikalen tidigare och jag svarde nej. Då kom hon upp bakom mig och målade ett "V" i pannan på mig med rött läppstift (om jag ändå skulle få det i ansiktet kunde hon väl pussa mig på kinden, lite coolare liksom). V:et stod för "virgin", då jag var ny. Efter ett tag känner jag att en annan kvinnlig skådespelare (med likadan klädsel som den tidigare kvinna) står och masserar mina axlar, hallå? Sedan fick jag ett kit som innehöll toapapper, spelkort, tidningspapper, en tuta och en bjällra.
-
Sedan började pjäsen. Ett välklätt par kom in och helt plötsligt ropar några i publiken "asshole" åt mannen och "slut" åt kvinnan. När de ställde frågor till sig själva senare i pjäsen som t.ex. "varför blev det så här?" fick de svaret "för att du är en slut" från vissa i publiken. Man tillät liksom publiken att delta. Varje gång de sa "Dr. Scott" skulle man slänga upp toapapper i luften till exempel. Varför ja tror att det var en vuxenpjäs var för att de hade liksom "låtsassex" på scenen med varandra, så jäkla skumt, väldigt grova scener där alltså.
-
Det var dock den roligaste pjäsen som jag har sett haha!
-
Mina nya tofflor, och JA det är mansskor...

Fredag

Idag ar det fredag, valdigt skont.

Min vardmors ena syster har kommit pa besok nu. Jag tror hon bor i Ohio och stannar har over thanksgiving. Vi skulle egentligen pa en YFU-grej ikvall, men det blev framskjutet till december. Sa istallet funderar jag att dra forbi Blockbuster pa vagen hem fran skolan och hyra en svensk film. Blockbuster har formodligen de storsta samlingarna av film. Man kan hitta vad som helst. Till och med de  filmerna pa the Pirate Bay som man tror att ingen vill se, som kommer ut pa DVD direkt med en budget pa mindre an $1000... Jag vet att de har Smala Sussie, Den basta av modrar, Sa som i himmelen och Ondskan. Vi far se vad det blir om jag aker forbi. Bi hyr alltid minst en film varje helg. Forra helgen sag vi Captain America, den var bra. Oftast hyr vi via redbox, som ar automater utanfor de flesta kopcentrumen dar de kostar $1/dygn.

En redbox, man kan ocksa lamna tillbaka filmen i vilken automat som helst.

 

Nyss hade jag sociologi, vi sag Mean Girls. Roligt!


Korvfest?

Nu har tjej-simlaget dragit igång sin säsong, så nu är vi nästan bara killar på träningarna. Så jag bad min tränare (25-årig tjej) att komma för att jag ville berätt att det var "sausage-fest" igår på träningen. Hon bad mig att inte säga några sådana där "olämpliga" saker igen. Tråkig. En rolig sak är dock när jag tar benen runt på en tjejkompis under träningarna och ropar "hoppla pålle, jihaa!", hehe.
-
Idag hade vi "class photo", när alla seniors samlas i idrottshallen för ett gemensamt gruppfoto. Kul kul.
-
Efter att ha en engelsklärare frälst i alla olika sorters tv-serier har jag nu börjat följt Glee på tv, då han pratar om varje ny episod dagen efter. Det har nu börjat en irländsk utbytesstudent på deras skola. Det är kul att dra parareller mellan tv och verklighet. Jag blir dock inte inknuffad i ett skåp och blir påhoppad med "go home to Mexico(?)"...
-
Shortsen jag använder på idrotten är de svarta från SUM-SIM i Köping förra året, med mitt namn på baken. De är ganska små. Alla tycker att det är så roligt och skrattar åt dem, lol, jag orkar inte bry mig, jag tycker att mina byxor är coola.
-
Det bor ganska många mormoner här i Fort Collins. Det ska eventuellt byggas ett nytt tempel i staden för att fylla norra Colorado och Wyomings mormoner.
-
Min advisory-klass har en familj som vi ska ge grejor till, en familj som ihar det lite knapert med pengar. Familjen som vi ska hjälpa består av 11(?) personer, nio barn, plus en hund. Det var ganska mycket som de ville ha, typ cyklar, porslin, hundmat etc. Förra året hade familjer önskat sig iPods, men då hade skolan sagt nej. Man ger väldigt mycket saker här till mindre rika personer.
-
Cheyenne Mountain, utanför Colorado Springs. Här har man gjort ett rum i berget dit armén kan gå ifall det skulle bli ett atombombskrig i landet. Min värdmor berättade dock att det sägs att vatten tar sig in i rummet...

Det här är ett äventyr

I fredags var jag på en YFU-kväll i en grannstad till Fort Collins. Det var vår area coordinator som hade fixat det. Det var väldigt roligt. YFU-träffarna är väldigt bra och lärorika, det är då man förstår att man har utvecklats (lite i alla fall?) och kan samtidigt utbyta upplevelser. Jag är så sjukt glad att jag valde YFU som min utbytesorganisation.
-
I lördags  åkte jag och handlade med min värdmormor. Det kändes skönt att få spendera lite pengar, 35 dollar fattigare kom jag hem med strumpor, en t-shirt och ett par skor (mockasiner, väldigt sköna!).
-
Söndagen spenderades mest till att plugga inför ett botanikprov som jag hade idag. Medelvärdet bland eleverna var 52%, vilket är F och underkänt, jag fick ett D, vilket fortfarande inte är okej, men över medel. Provet var nog det svåraste jag har gjort under alla mina skolår. När vi påpekade att han kanske hade gjort ett lite väl svårt prov svarade han bara nej. Ingen av hans över 200 elever hade fått ett A på provet heller berättade han... Fick tillbaka mitt matteprov också, 97% och bland de högsta i klassen!
-
Jag ska droppa min spanska 4 klass också. Inte för att det är svårt, det är det inte, men det tar så mycket tid, tid som jag behöver spendera på annat. Jag tror att jag har valt lite för svåra klasser om jag ska vara ärlig. Team sports är lätt, kom till lektionen ombytt och du får MVG. Andra klasser kräver så mycket av eleven.
-
Nu ska jag skriva klart min sociologiuppgift!
-
Jag, Signe från Norge, Nouri från Schweiz och Maru från Uruguay på YFU-middagen i fredags

11/11/11

Just nu sitter jag i skolans datasal och ar nastan klar med en argumenterande text om the American Dream is still available for everyone? Det blev en valdigt sossig text. Jag tror inte att mina klasskamrater kommer att halla med mig, men man kan ju alltid hoppas.

Jag har glomt att beratta for er att det var val forra veckan i Fort Collins. Nytt blev att alla medical marijuana-affarer maste stanga igen, vilket jag valkomnar. Snacka om att de missbrukas. De har funnits har i mindre an 10ar, men inom skoldistriktet har man sett en okning med 300% pa antalet rokare sedan de oppnades. Dar kan man ju se en tydlig koppling... Alla forslag pa hojda skatter rostades ner. Till och med inom skolan, sa nu maste skolorna tvungas saga upp en del av personalstyrkan. Grattis, smart val! Om det ar nagonting som ar viktigt att satsa pengar pa sa ar det val skolan? Jag alskar hur alla larare tar parti, det syns sa tydligt och jag haller med dem.

Trolololol

Torsdag idag. Friday tomorrrow!! Då ska jag åka till Berthoud med en norsk tjej som går på Poudre HS för en YFU-kväll. Fedt kül. C00l kile.
-
Jag har fått höra att jag var negativ i mitt inlägg. Det ver inte mitt uppsåt, jag ville bara säga vad jag tyckte. Jag är inte negativ. Oftast. Ibland. Inte så ofta.
-
Per Gessle har etsat sig fast på mig. Jag gillar det inte. Eller så gör jag det. Lite. Ganska mycket. "Jag tycker om när du tar på mig."
-
Nu har radiostationen 94.3 börjat spela jullåtar - dygnet runt. Det ska börjas i tid...
-
Idag råkade jag slå till en tjej på Team sports. Jag tyckte så synd om henne och skämdes, men det var inte meningen. Att slå henne alltså.
-
Min kompis säger att jag låter som Borat och vill att jag säger "very nice" hela tiden. Dock blev en kvinna i biblioteket överraskad när en bibliotikarie berättade att jag var en utbytesstudent för henne. Hon hade hela tiden trott att jag var en vanlig amerikansk elev. Jag sträckte lite extra på mig när hon sa det. Hehe.
-
In Manhattan, KS, a month ago, time flies!

Bla bla bla...

Inatt dromde jag att nagra elever blev slagna av min larare. Sakert for att han pratade om det igar, lite laskigt...

Jag fick en t-shirt igar pa traningen. Den ar ball.

For ett par dagar sedan hjalpte jag till att gora maten, asiatisk "sweet and sour." Malade aven klart badrummet igar, sa jag ar typ sa har nu;I ovrigt rullar allt pa som vanligt, dagens sura min ar pa min sociologi som inte rattar allt vi lamnar in sa betygen blir valdigt paverkade nar man rakar glomma att lamna in en uppgift, vill hon att vi ska gora det vi ska - vill ju vi ocksa att hon gor det hon ska, lol.

Nu kom jag pa en till sak som jag sak gora. Om tva veckor ska jag halla en redovisning om Sverige i en klass. Igar fick jag aven ett mail fran nagon kvinna som undrade om jag vill delta i ett projekt som heter "Global Ambassadors Program." Givetvis svarade jag ja och ska nu fa halla en presentation om en svensk jul pa en lagstadieskola har i Fort Collins. Kul kul.

De tva senaste dagarna

Mandag igar. Korde kickboll pa Team sports, typ baseball, fast man sparkar en mjukboll istallet. Jag sparkade tre ganger pa en timme och fangade den aldrig... Kan ju vara det trakigaste som vi har gjort hittills...

Pa spanskan var det en tjej bakom mig som berattade for en annan tjej att hennes pojkvan hade gjort slut och samtidigt berattat att han var bog... Hon var inte sa glad igar.

Nu har de andrat om matten pa den vanliga bassangen som vi simmar i, sa nu blir det yards resten av aret. Igar korde vi hundringar pa 1.15-1.20, ganska jobbigt. Tjejlaget har sina tryouts den har veckan, vilket innebar morgontraningar for dem hela veckan (05.15-06.45).

Min engelsklarare skrot under dagens lektion om hur han hade slagit till nagra av sina elever, dock for ett langt tag sedan, "nar man fick gora det."

De tva senaste dagarna

Mandag igar. Korde kickboll pa Team sports, typ baseball, fast man sparkar en mjukboll istallet. Jag sparkade tre ganger pa en timme och fangade den aldrig... Kan ju vara det trakigaste som vi har gjort hittills.

Pa spanskan var det en tjej bakom mig som berattade for en annan tjej att hennes pojkvan hade gjort slut och samtidigt berattat att han var bog... Hon var inte sa glad igar.

Nu har de andrat om matten pa den vanliga bassangen som vi simmar i, sa nu blir det yards resten av aret. Igar korde vi hundringar pa 1.15-1.20, ganska jobbigt. Tjejlaget har sina tryouts den har veckan, vilket innebar morgontraningar for dem hela veckan (05.15-06.45).

Min engelsklarare skrot under dagens lektion om hur han hade slagit till nagra av sina elever, dock for ett langt tag sedan, "nar man fick gora det."

Målat om badrummet

Idag har jag slitit häcken av mig. Först försov jag mig, eller tog en längre medveten dusch rättare sagt, och blev försen till frukosten innan vi drog till kyrkan. Lyssnade inte så mycket på vad pastorn pratade om, utan t'nkte mer på lunchen efteråt. Lunch blev det på Qdoba, som säljer fet mexikansk mat. Fri dryck också med skolkortet, lol.

Sedan, efter lunchen, städade jag nästan alla stuprännor, med hjälp av min värdmamma. Det var ganska segt, men det var kul att klättra på taket.

Middag lagade min värdmormor. Någon ungersk rätt med pasta, köttfärsås och grönsaker. Det var gott. Middagen var dock runt tre, så nu åt vi en burgare också. USA... Jag har dock börjat skippa läsken oftare nu och går mer på vatten.

Jag har även målat om mitt badrum idag. Färgerna som jag kunde välja på var grå, grå och grå. Jag valde grå. Som i gråsosse. Som i Håkan Juholt. Resultatet blev bättre än förväntat, även om listerna och taket fick sina gråa fläckar här och där.

Bästa till sist - matteläxa. Blä.

Två och en halv vecka kvar i skolan och sedan Thanksgiving!!

En liten uppdatering av läget

Jag har haft ett x-antal växter i mitt skåp för botaniken den senaste veckan, då jag inte har orkat slänga dem i soptunnan en meter bort. Första dagen luktade det gott, sista dagen luktade det värre en fet porslinsprängning dvs. ungefär som mitt skåp förra året, stackars killen som hade sitt skåp bredvid mitt, det uktade förjävligt.
-
Igår fyllde en kille som sitter vid bordet jag brukar käka vid år. Det firades med pizza och cupcakes hemma hos honom med 10 andra. Sedan såg vi den nya "Harold and Kumar"-filmen. Den var osmaklig, fördomsfylld, naken och VÄLDIGT ROLIG!! Jag kan dock förstå att det var 17års-gräns på den filmen...
-
Idag åkte jag med min värdfarmor och värdfarfar först till Boulder för att hämta upp en värdkusin som går på universitetet där och sedan till Frisco, där min värdfarmor och värdfarfar har en stuga. Jag vet inte om jag kan kalla det stuga. En villa på tre plan med fyra sovrum och två garage kan man säga... Det var hur som helst väldigt vackert.
-
Karta över dagens färd. Den vänstra ringen är Vail, det är där snobbarna från Kalifornien kommer och åker, det har jag lärt mig.

Downtown Frisco med bergen i bakgrunden
Är inte helt säker på vad det här berget hette, tror dock att det var Buffalo Mountain

Sjön i Frisco, ett sälsynt inslag i havstomma Colorado

En svensk flagga i Frisco

Copper Mountain, var vi kommer att åka skidor den här säsongen, igår var första dagen för säsongen man höll öppet

En torsdag

Soluppgång i Fort Collins för ett par veckor sedan
-
Idag var det en grön dag, vilket innebär att jag hade lektioner hela dagen, däribland spanska 4. Tråkigaste av alla klasser jag har. Kommer fetdroppa den i vår. Hur som helst var vi bara ett tiotal elever i klassen idag, då många skulle göra något test. Då tyckte min lärare att vi skulle göra något annat. Det blev att vi skulle prata om förhållanden. Kärleskförhållanden. Vi killar fick säga vad vi tyckte om/inte tyckte om hos tjejer och vice versa. Sån jakla störd lektion. Ett stort plus var ju att allting var på engelska. När det kom till mig sa jag "jag vill att min framtida flickvän ska vara lika omogen som jag, skratta åt min osmakliga skämt samtidigt som hon har lika sjuka skämt". Jag fortsatte med att säga att det är överskattat att en kille ska behöva köpa blommor och öppna bildörren för tjejen. Jag menar, kom igen, vi lever i 2000-talet och strävar efter jämlikhet mellan könen, visst kan man väl göra det då och då, men inte alltid. Det där är inte jämlikhet för mig. Som svar fick jag att man inte har "good manners" om man inte gör det, dvs. ingen gentleman. Hennes pojkvän (som hon snart ska gifta sig med) gör minsann alltid det berättade hon för oss. Jag tänkte för mig själv "lol, I don't care". Jag vet inte hur ofta hon nämner för tjejerna att inte gifta sig med en man som inte har pengar och ingen finare utbildning. Något fel inställning tycker jag att hon har...
-
Två klasser senare var det botanik. Jag sitter omringad av tjejer på båda sidorna som varje lektion säger "Henrik, sluta vissla" eller "Henrik, sluta sjung, det låter förjävligt" eller "Henrik, sluta trumma på bänken" dvs. Henrik håll käften. Idag sa jag till en av tjejerna att jag kanske tänkte bli gymnasielärare i framtiden. Hon svarade då att det kanske inte var en sådan bra idé. Jag svarade då att min mamma var lärare och att de kanske går i generna. Hon frågade då om jag hade några syskon och jag svarade två och att jag var det glömda mittenbarnet, på skoj. Hon svarade då "ja, men det är i alla fall bättre än att bli borttappad." Öh, okej... Jag kände att det inte var lägligt att fråga vidare utan stod där som ett frågetecken den sista minuten innan klassen tog slut.

I love you more than... snow?

Igår efter simningen började det snöa, och snöa, och snöa. Vi fick lika mycket som förra veckan, men inte lika tung snö. Jag har än så långe inte sett en enda plogbil. Istället häller man ut magnesiumklorid på gatorna som gör att snön smälter, miljövänligt och bra... *ironi*. Efter träningen gjorde jag och min värdbror donuts. Ja, inte donutsar man äter, utan på parkeringsplatsen med bilen (som hade sommardäck) och snurrade runt i cirklar, busigt.
-
Nu har jag bokat min Hawaii-resa med YFU. Av bär det förta veckan i februari, vilket betyder att jag tar ledigt den veckan från skolan, kul kul.
-
Igår kom jag att tänka på "Little Britain" och de sjukt roliga sketcherna som de gör.
-
Jag skar min första pumpa också i söndags. Det blev en pumpa med en YFU-logga. Resultatet:

Tisdag

Som svar på kommentarerna från Mamma och Bossen är ju det självklara att jag har ju fått mer muskler än tidigare, vad annars liksom..?

Igår var det Halloween här i USA. Det firades (?) hemma hos en tjej med typ 13 andra elever från skolan. Min värdbror var utklädd till en prostituerad och jag en till en tant med hängtuttar. Lol. Vi såg en skräckfilm, jag tittade bort under halva filmen, något de tyckte var roligt... Jag är inget vidare fan av Halloween. Under Halloween blir godiset billigare, men under Alla hjärtans dag blir rosorna dyrare...

Hur som helst har jag nu haft sociologi. Det påminner lite om pedagogiskt ledarskap, men ändå inte. I Sverige pratade vi alltid om hur dåligt det är att gora tester på barn, då de kan få men för livet. Här finns inte den synen. Vi ska se en film nästa gång om hur en man har intervjuat barn sedan barnsben under 40år och ställt frågor till dem om deras liv m.m.

Grekland är Europas finne i arslet just nu. Det är deras fel att börserna sjunker! Blä!

RSS 2.0