Tååååååååååget... glider in på statioooooooonen...

Idag besökte jag och resten av klassen Skansen för att lära oss mer om etologi i Naturkunskap B. Det var roligare än vad jag trodde och fick reda på en del konstiga grejor ang. djurs beteende. En cool eller söt (konstigt ord) sak var vildsvinskultingarna som endast var ett par månader gamla. Jag brukar tycka att vildsvin är ett ganska obehagligt djur, jag vet inte om det är namnet, pälsen eller något annat, men i alla fall var dessa små vildsvinskultingar väldigt charmiga och de var mindre än min katt...


Vildsvinskultingarna tillsammans med ett vuxet vildsvin. (foto: Lundin)

Ska jag vara helt ärlig har jag aldrig fått en klump i magen av att lämna min klass. Visst trivs jag bra i den och jag har många bra vänner i den, men att det skulle bli jobbigt att säga hejdå har jag aldrig känt. Dock så kan jag säga att efter dagen kommer jag att sakna den klass jag går i nu, den är skön på alla sätt och vis, jag känner att jag kan prata ganska fritt med alla och skäms inte över något. Nu har man också blivit bra vänner och börjat verkligen känna varandra på riktigt, vi har ju ändå gått i samma klass i snart två år.

Det kommer fortfarande inte bli jobbigt att säga hejdå, men jag hoppas att jag kan fortsätta hålla kontakten med klasskompisarna när jag kommer tillbaka, trots att de har gått ut.

MEN, jag kommer få vara med om ett förhoppningsvis underbart år i Colorado och vara med om massor av spännande grejor. Jag har dock inte fått något svar på frågorna jag skickade till värdfamiljen för ett par dagar sedan.

Jag ska slutligen bara länka en låt som jag tycker var lite rolig:

Mailkonversation

Nu har jag skickat iväg mitt tredje mail till familjen. Jag tror de vill ha fler frågor ifrån mig, men jag vet inte vad jag ska skriva. Visst har jag massor av frågor, men inget som jag tycker hör till det viktiga, jag vill veta hur stort hus de har, ska jag bo själv isåfall; hur stort är rummet? Är de troende? Typ sådana frågor som egentligen inte "behövs" något svar på, utan det får jag se när jag kommer dit. De fick i alla fall två frågor av mig, väntar bara på svar nu!

Jag åker med YFU och i priset ingår inte flygbiljett till och från värdlandet, vilket jag tycker är bra, då jag får bestämma mer själv. Jag har fått reda på  av familjen att skolan börjar 22 augusti, men att de gärna ser att jag kommer runt den 5-6 augusti, om typ 2 månader, GAAAAAH så nära det är nu! :D

Dessutom, rörande min stad, såg jag på underbara Wikipedia att Fort Collins är ett av de bästa städerna att bo i hela USA enligt tidningen Money, NICE! Det var den bästa platsen år 2006 och förra året nummer 6. Film från år 2009 då staden blev nummer 2: http://money.cnn.com/video/moneymag/2008/07/13/bpl.ft.collins.08.moneymag/


Rocky Mountain National Park, Colorado. 50min från hemmet! :)


Uppdatering av läget

Nu har jag fått kontakt med familjen och det känns helt sjukt hur bra de har matchat mig och min värdfamilj. Jag kommer bara att bo med den ena värdbrodern då den andre pluggar på universitet i Oklahoma. Värdbrodern jag ska bo med är ett år yngre än jag och simmar!

Huset de bor i ska ha, enligt internet-källor (hehe), 12 rum fördelat på runt 5,000sq ft dvs. runt 450m2?! Deras mormor har ett eget hus på tomten. De har en hund. De gillar att campa och vandra och åka skidor, det här känns så bra!!

Skolan jag ska gå på heter Fossil Ridge High School, home of the SaberCats! Jag vet dock inte vad en sabercat är för något, men det ser farligt ut... Skolan ska också, enligt underbara Wikipedia, vara en av 15 eco-green-skolor i hela USA och är byggt 2004, fräscht!


Skoldjuret, sabercat.

 


FAMILJ!

Igår när jag kom hem från skolan frågade jag den nu mer vanliga frågan "har det kommit något brev från YFU?" Till min förvåning hade ett brev kommit, först tänkte jag att det var ett kompleterande papper till visuansökningen jag ska börja med. När jag tar fram pappret inser jag att jag har fel för där står det att en familj ser fram emot att jag ska bo i deras familj. Snacka om lycka!

Familjen jag ska bo hos bor i staden Fort Collins (Colorado) som, med bil, ligger 1h och 15min ifrån delstatshuvudstaden Denver (dit jag ska flyga, Denver International Airport var den tionde mest trafikerade flygplatsen i världen år 2006, den femte i USA, lite nördfakt bara...).

I brevet jag fick framgick det också att familjen består av en mamma och en pappa, deras två sönder (som är i min ålder) och en farmor eller mormor.

En skola har jag fått också, en stor skola med 1800 elever. Skolan ligger, med bil, 15min ifrån huset. Om jag ska gå tar det 1h 45min...

Något som glädjer mig ännu mer är att på skolan finns det simning! Så grymt bra!

Just nu känns allting jättebra!

RSS 2.0