Besöka ambassaden

Att söka ett amerikanskt visum kan vara bland det drygaste jag gjort på länge. Måste de envisas med så många regler? Ja, det måste de, det förstår jag också, men ändå!

Mitt ID-kort gick nyligen ut (kanske var det planerat av mina föräldrar att ge mig ett ID-kort när jag var 13år för att sedan ta ett körkort när jag fyllde 18år, nu blev det inte så, hehe) och till det var jag tvungen att gå till fotohandlaren för att ta ett foto som var lämpligt att ha på det nya kortet. 169:- blev priset, dyrt tyckte jag, nice tyckte nog fotohandlaren.

När visumet nu söktes upptäckte jag att ett kort ska finnas med i visumhandlingarna. Perfekt tänkte jag, nu har jag ju ett nytaget foto jag kan använda, vit bakgrund och allt! Den amerikanska staten tyckte inte som jag, utan de tycker att fotot ska var 5x5cm istället för ID-kortets "skolporträttsfoto". Det var tråkigt tyckte jag som kanske kunde göra om fotot lite i paint (lite omodernt, har ej photoshop) för att därefter infoga bilden i visumhandlingarna. Nej, säger ambassaden, bilden är fel. De gav en formulering om något om proportion, jag gjorde om det igen, det ville sig ändå inte. Jaha och vad gör jag då?

Jo, jag får åka till en annan fotohandlare för att ta ett nytt foto för visumhandlingarna. Nu blev priset 190:-, lite dyrare och lite större än det andra kortet, men det kändes ändå som ett rån. Inte visste jag att jag var tvungen att betala folk för att fota mig...

Nu är i alla fall visumhandlingarna klara, nu väntar jag bara på att personbeviset från Skattemyndigheten ska komma (går nog dit imorgon ändå, tror jag) och att mina föräldrar betalar in den andra avgiften. Tid är bokad vid ambassaden så läget är under kontroll, bara lite drygt med alla detaljer i ansökningen.

Då var det bara att börja boka nästa grej, flygbiljetten!


Här är en häst, gnägg!


Kommentarer
Postat av: ELIN

visst är det irriterande med visumansökningar?! Satt flera timmar och höll på, gaah.

2011-06-08 @ 21:04:55
URL: http://elinstjern.blogg.se/
Postat av: Henrik

Ja, usch, men nu är det över! :D

2011-06-08 @ 22:20:58
URL: http://henrikiusa.blogg.se/

Här kan du kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (jag lovar att inte berätta den)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0