Hoppas att Mange följer med till Colorado så att vi kan festa lite...

Hemma i Uppsala! Åtta dagar kvar, helt stört, det känns som att det var 18 dagar kvar bara för ett lite tag sedan, typ 10 dagar sedan höhö...

Kom nyss hem från Julia, en annan utbytesstudent som ska till USA. Lite prat om vad man ska ta med sig och om allt annat som hör utbyteslivet till. Kul!

Mange-låten finns nu på Spotify, plats 16 på topplistan, Sverige fortsätter att leverera bra musik!

Alshammar tog VM-guld på en OS-distans, det är ballt. Dessutom gör hon det när hon är 34år gammal, det är ännu ballare.

Nu är jag färdig för USA, förutom tre grejor. Packa väskan, umgås in i det sista med vänner och att säga hejdå till familj och vänner. Nästa måndag åker jag, hihi.

Extreme movie, bäst!


Nu närmar det sig!

Nu är det snart dags för avresa och jag har inte börjat packa än, hehe, men det lär ordna sig...

Jag var inne och kollade på Wikipedia för ett par dagar sedan för att kolla om det kanske fanns ett IKEA-varuhus i närheten av där jag ska bo, med närhet menar jag typ inom delstaten. Tyvärr fann jag att inte något varuhus fanns i delstaten, vilket gjorde mig besviken.

MEN, så idag kollade jag på IKEA USAs FB-sida och ser då att ett nytt varuhus öppnas nu i Denver, typ en timme från där jag bor, lycka!

Hinkade med Måssan backstage, lol

Igår blev det Skansen och allsång för hela slanten. Vi var där kanske klockan 17 på eftermiddagen. Tyvärr hade många tänkt samma tanke som vi, vilket gjorde att det blev liiite trångt. Massor av småbarn, ganska jobbigt. Jag såg alla djuren igen, men been there done that...

Allsången var kul, men dene gick ganska fort. Eller med kul menar jag inte att jag tyckte själva programmet var kul, utan är vi som var där irriterade de runtomkring genom att sjunga så att de gick iväg. Drygt, men kul. Det sämsta var ändå att de mest kända av artisterna som var där igår var väl Petter och Malena Ernman. De fick sjunga en låt var, sedan var det bara halvkända/okända aritster, dålig stil av SVT.

Tycker även SVT är lite giriga som låter sina anställda sitta på bänkarna och låter skattebetalarna stå och titta, nu lät jag sossig...

Monday, you know it’s going to be Tuesday, ba ba-baom

Tänk att idag är det 20 dagar kvar till avfärd. För 20 dagar sedan skulle vi snart åka på sista tävlingen, det känns som en kort tid sedan.

Igår träffade jag simmarna, käka lite (korv, massor av korv) och tittade på en film, The Adjustment Bureau, en konstig, men bra film.

Idag händer det. Allsång på Skansen får besök av mig, haha. Förra veckan hade bättre artister, men nu är vi flera som ska gå, då blir det roligare, men fortfarande ganska töntigt och övermoget.

Tankar som flyger och far

De två sista nätterna har jag haft svårt att sova. Inte på ett jobbigt sätt som när man ska morgonträna och är rädd för att man ska försova sig. Nu har det varit på ett sätt där jag bara har funderat.

Jag har länge tänkt att jag inte har några förhoppningar, vilket jag inte har haft skulle jag säga. Dock ökar förväntningarna mer och mer ju fler mail man får från värdfamiljen. När de säger att de går till kyrkan tänker jag mig det här:

Vilket det kanske inte är i verkligheten...

När jag även får reda på att jag ska bo i ett eget rum får jag tankar om att hela huset skule kunna ha byggts av "Extreme Home Makeover" och att huset är stort som ett slott...

På skolan finns andra förhoppningar. Är skolan som i en tonårskomedi? Visar tjejerna brösten på fester? (ironi...) Sitter töntarna för sig och cheerleaderna för sig? Apropå cheerleaders; går alla runt så här i skolan?

Antagligen inte...

Rocky Mountains går rakt igenom Colorado. Berg = höga branter = snö = skidåkning, åker man mycket skidor där jag bor? Ser naturen verkligen ut så som google visar den, typ såhär?

Aspen, Colorado (enligt Google)...

Sedan finns alla småsaker som t.ex. ligger trottoarerna såhär:

Eller att alla plastmuggar ser ut så här och är ett måste på en fest:

 

 

Det känns som att film och tv påverkar mig...


Korta fakta om Fort Collins

Fakta om Fort Collins:

- Staden grundades på andra halvan av 1800-talet.

- År 1970 bodde ca 43 000 invånare i staden, 40år senare bodde det 143 000 invånare i staden.

- Det är den fjärde största staden sett till befolkningsmängden. Denver är störst följt av Colorado Springs och Aurora.

- Den största arbetsgivaren i staden är Colorado State University med ca 7000 anställda, staden är en "large college town" enligt Wikipedia.

- I staden finns det fyra high schools, Fossil Ridge är den yngsta (2004).

- Värmerekordet ligger på 38.9°C, köldrekordet är på -40.6°C.

- Staden ligger ca 1500m över havet.

- Staden har en representant i kongressen. Han (Cory Gardner) är republikan, men de flesta i staden röstade på Demokraterna i valet 2008.

- Det finns en liten flygplats i staden. Flygningar till Las Vegas och till Phoenix/Mesa sker därifrån.

Fort Collins downtown.

Packlistan!

Imorgon är det bara tre veckor kvar tills jag lämnar Sverige. Det är mer än tre veckor sedan midsommar var och det var ju typ nyligen? YFU-lägret var ännu längre sedan, tiden går sjukt snabbt nu!

Hur som helst satt jag för ett par dagar sedan och fixade lite på min packlista. Jag kände att det inte var någon idé att börja fundera innan jag hade fått de sista papprena från YFU. Jag började i alla fall med att kopiera alla packlistor som olika personer hade delat med sig av i en forumtråd. Sedan tog jag bort allt onödigt och sådant som inte berörde mig, typ smink, strumpbyxor, kjolar etc. Därefter tänkte jag ut vad jag själv behöver, sådant som många andra inte behöver, typ badkläder (tajta... lol). Jag tar bara med mig ett par skor, vilket kan ses som lite lodigt och tattigt. Det är bara det att skor och kläder är så pass mycket billigare att köpa där än i Sverige, därför ser jag det som onödigt att ta med sig skor istället för att köpa nya (då får man dessutom plats med lite mer godis i resväskan... hehe).

Listan blev såhär (rutorna är för att bocka av):

BEMANNAD MED VID AVFÄRD

Snygga byxor (jeans) □

Snygg YFU-tshirt □

Snygga blåa skor + snygga strumpor □ □

Snygg blå jacka □

Ev. snygga solglasögon □

Ev. armbandsur □

Plånbok (kort/kontanter/ID-kort) □

Mobil + hörlurar □ □


HANDBAGAGE

Böcker/tidningar att läsa under flygresan, typ faktaböcker om värdlandet och kanske någonting på engelska… □

Pass/visum □
Biljett □
Bagagelappar □ □

Kamera + laddare och överföringssladd □ □ □

Datorväska (dator □, laddare (till allt möjligt) □, adapter □, externa □, diverse sladdar… □) □

Bläckpenna □

Bland-CD med svensk musik □

Presenter till värdfamiljen □

Viktiga papper

(försäkringspapper □, DS-2019-pappret □, alla YFU-papper/handböcker □, lapp med viktiga telefonnummer (ICA-banken, YFU (Sverige och USA), värdfamiljens, släkt och vänner hemma) □, toapapper… □ kvitton på resväskor □, vaccinationsböcker □, kopia på betyg och hälsointyg □) □

 

STORA BLÅA RESVÄSKAN

Kläder

Byxor (2xchinos) □ □
Träningsshorts (ett par) □
Träningströjor (en) □
T-shirts (5st) □ □ □ □ □
Tjocktröjor (3-4st, varav en lite finare) □ □ □ □
Shorts (2-3st) □ □ □
Strumpor (7par + ett par sockor) □ □ □ □ □ □ □

Underkläder (7par) □ □ □ □ □ □ □
Regnställ □

Skjortor (3st) □ □ □

Badbyxor (pösiga, ett par) □

Ev. underställ □

 

Simgrejor

Simkläder, träning/tävling (4-5par) □ □ □ □ □

Handdukar (2st) □ □

Simutrustning (liten platta, dolme, fenor, paddlar) □ □ □ □ □

Simglasögon □

Övrigt
Fotografier på familj och vänner □
Svenskt godis (Marabou, Djungelvrål) □


Necessär
(schampo □, balsam □, deodorant □, eltandborste □ + laddare □, tandkräm □, liten handduk □, kam □, hårvax □,  solskyddskräm □, parfym □, plåster □, rakapparat □+ laddare □)Det här är mitt kalas!

Då vädret inte visade sin bästa sida igår valde jag att tillbringa större delen av eftermiddagen och kvällen åt att kolla på några filmer och serier. Det hela slutade i att jag äntligen har kollat klart på andra säsongen av "Beverly Hills 90210" (den gamla serien alltså, som är typ 20år gammal...), villket har gjort att jag blir tvungen att ladda ner den tredje säsongen också... Dock så kan man i USA kolla på massor av gamla serier via t.ex. CBS, nice. Man måste dock befinna sig i USA för att kunna kolla, men det är jag ju om lite mer än tre veckor!

När jag kollade igenom min externa hårddisk upptäcker jag också att där finns den gamla barnserien "Ebba & Didrik" (även den 20år gammal...). Tittade igenom små delar av den och fastnade för den här delen, så sjukt skön tjej!


I sommarstugan

Jag befinner mig nu i sommarstugan, därav dålig uppdatering, men samtidigt finns det inte mycket att skriva om...

En sak som har hänt är att jag i ett mail från min värdfamilj fick reda på att jag ska bo i ett eget rum med eget badrum, nice!

Annars är det ganska lugnt, måste skicka in mina flygtider till YFU och en kopia av min flygbiljett.

Jag såg på Facebook att de första EF-studenterna åker/åkte nu i dagarna till USA. Snart är det dags, bara 23 dagar kvar!

Äntligen!

Igår kom YFU-papprena, äntligen! Jag har väntat på dem i ett par veckor nu och till slut kom dem.

Det som kom var:

- "Passport to the USA, HANDBOOK"
- Resemanual för YFU-studenter
- Handbok/manual för svenska föräldrar med barn på YFU:s utbyten
- Försäkringsinformation + försäkringskort
- Transcripts of Grades, där mina betyg fylls i och ges till skolan
- Bagagetags till resväskorna

Med det här känner jag att allting är fixat för avfärd, nu är det endast 25 dagar kvar!

Ganska kul :)

Efter måndag kommer tisdag...

Idag är det tisdag vilket betyder att "Allsång på Skansen" sänds kl.20 ikväll. Med Veronica Maggio, hade tänkt gå, men intresset bland mina vänner verkade ... svalt.

Blev tipsad på forumet om den här gruppen på Facebook, kul!

Dagen har annars använts till att åka till banken och fixa med pengar och att sedan åka till badet och steka med Björn och Lina, blir nog även det imorgon också för att sedan åka ut till landet på torsdag!

En ny vecka

Då var det en ny vecka, 28 dagar kvar vilket är fyra veckor, det närmar sig!

Sitter just nu hemma efter att ha varit i stugan ett par dagar, snart blir det att vara där i tre veckor, nice!GAH, så kul!

En månad

Idag är det den åttonde juli, alltså precis en månad tills jag åker till USA. Helt stört! För en månad sedan slutade jag skolan och det känns som ganska nyligen. De här 31 dagarna kommer gå fort tror jag, men nu är allting i alla fall fixat och det är dags att börja på att fundera vad det är som man ska ha med sig.

Nu är jag klar, typ

Det är onsdag och jag vill dela med mig av den här remixen, kanske bättre än orginalet?


Idag vaknade jag klockan sex för att bege mig tillsammans med min pappa till den amerikanska ambassaden i Stockholm.

Väl där (kl. 7.30) ställer jag mig i den relativt korta kön utanför. Efter ett par minuter vinkas jag fram av en vakt, han talade på svenska. Sedan gik jag igenom en kontroll, vakterna pratade på engelska. Jag förstod inte allt och gjorde fel, då börjar de prata felfri svenska(?!) Varför inte bara prata på svenska hela tiden?

Väl inne väntade jag ett tag tills jag gick fram och pratade med en man, han undrade var jag skulle. Jag svarade "Fort Collins, Colorado." Han svarade: "Det är en vacker stad, jag har en kompis som bor där" (på engelska såklart). Jag svarade: "Nice". Sedan gick jag.

Jag gick längst Strandvägen bort mot Centralstationen. På Strandvägen ser jag EF-skylten. Det gav mig en konstig känsla. Jag tycker det är fel att en sådan organisation har sitt kontor på Sveriges kanske mest flashigaste gata? Jag är glad att jag valde YFU som min utbytesorganisation.

En hittills ganska händelserik dag. Nu är visumet fixat och det enda som behövs nu är bara flygbiljetten som kommer vilken dag som helst. Den där handboken om USA från YFU vill jag också ha, har någon fått den än?

I'm simply the best, better than all the rest. Better than anyone, anyone I've ever met.

Kolla till höger. Vädret i Uppsala på min blogg. Coolt.

Never say no to Panda!


Juli

Idag är det 4th of July, den amerikanska självständighetsdagen. Det är även endast 35 dagar kvar till jag lämnar Sverige, vilket är sju veckor. Det är ganska lite.

Helgen som var simtävlade jag, det gick sådär. Sista tävlingen för US på ett år, det var lite ledsamt. Jag har nu tävlat i över sex år och det är klart det känns sådär att bara släppa det nu, men som tur är finns både simning i staden som jag ska bo i och i skolan som jag ska gå i. Dessutom simmar även min värdbror, det blir perfekt!

Imorgon är det tisdag och "Allsång på Skansen". Håkan Hellström kommer, det vore kul att åka dit och kolla, men nästa tisdag kommer Veronica Maggio, lite bättre och mer värt att åka och kolla då.


RSS 2.0