En amerikansk jul

Jag har nu firat min första amerikanska jul. Det var väldigt kul och annorlunda.
-
Igårkväll var vi i kyrkan och lyssnade på musik och två av prästerna som pratade om födelsen av Jesus. Jag lyssnade inte jättenoggrant, utan gjorde ett coolt mönster i ljuset framför mig. Jag sjöng dock med i sångerna, trots att jag inte kunde. Ibland mimar jag bara, bara för att det ska se bra ut.
-
Sedan åkte vi på en julfest hos en kompis hus. Alla drack mycket starksprit och champagne, även barnen (när föräldrarna inte såg... till och med 14-åringar stod och och drack champagne...). Jag drack inte något, för jag får inte. Inte för lagen, inte för mina värdföräldrar och därmed inte för YFU. Efter julfesten åkte vi hem och hade en sen middag, soppa och hummer. Mums!
-
Dagen avslutades med en tjuvstart av paketöppningen. Jag fick ett USB-minne, en vattenflaska, massor av godis och ett paket Ballerinakakor trololol.
-
Sedan kom dagen, "för den 25e smäller det"? JULDAGEN!! Vi började med paketöppningen. Vad får jag då i mitt första paket? Jo, en iPod touch. Jag var något överraskad kan jag säga. Sedan fick jag en Tommy Hilfiger pyjamas, EN JOHN DENVER-CD <3 haha, en riskudde (osäker på namnet, men det är som en saccosäck, fast en kudde), fodral till iPoden, en mössa, ett presentkort på Target på $40 och säkert något mer som jag har glömt, jag får skriva det i ett annat inlägg. Frukost för dagen var en ägg och korv-tallrik, donuts och kanelbullar och apelsin/mangojuice. En nyttig start på dagen med andra ord..!
-
Sedan kom gästerna. Först min värdfarmor och värdfarfar, sedan mina värdkusiner och sedan lite fler värdkusiner. När alla var samlade hade vi en "white elephant", vilket var väldigt roligt. Man får ett nummer och sedan får man ta en julklapp och sedan slåss man om det. Jag gav lite svenska grejor och fick två flaskor starkcider och ett bälte som jag kunde ha det i. Jag gav dock dem till mina värdföräldrar som sa att vi kan servera det på vår nyårsfest. Fick sedan $200 från min värdfarfar och värdfarmor, det var väldigt snällt av dem!
-
Sedan hade vi glögg också. Jag fick vara ansvarig för den. En del glögg och en del sprit är det va? Jag gjorde det i alla fall. Alla tyckte om det för att "man inte känner alkoholsmaken", sant. Lingonsaften gick också hem. Kul kul!
-
Den här julen var väldigt kul och roligare än vad jag trodde att den skulle bli!
-
Nu måste jag dock packa för imorgon åker vi upp till skidstugan för fem dagars skidåkning, kul kul!

Kommentarer

Här kan du kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (jag lovar att inte berätta den)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0