You know you are an exchange student when...

1. Before waiting to see if anyone understood what you meant, you start acting it out.

2. You think 100 pounds to pack up your entire life is plenty of space.

3. You spend a lot of time smiling, nodding, and pretending you understand what’s
going on.

4. You classify ”doing your homework” as translating half of it. And that alone took three hours.

5. You sometimes use the excuse "Sorry, I don't understand" to avoid answering question... even if you do understand.

6. You want to hug the people who attempt to speak your native language to you.

7. You’ve called every person who says ”hi” to you your friend… because you don’t really have any yet.

8. You’ll read anything in your native language just to have something to read… even packaging labels.

9. You sometimes walk around the school during breaks to act like you’re doing
something, because you don’t see anyone you recognize and don’t want to stand there
awkwardly. HAHA, tragiskt, men sant...

10. You’re better than your teacher in your foreign language class.

11. You’ve ever mispronounced something in your native language (for example,
names of products, TV shows, companies) because you know the others will
understand it better if you say it with an accent.

12. You’ve tried so many different foods due entirely to the fact that you cannot
understand the person asking you what you want so you just nod your head, say ”yes”,
and hope to god it tastes half-decent.

13. After you come back everybody tells you that you have a weird accent.

14. Your dreams are bilingual.

15. Sometimes it takes you about 5 minutes to remember a word in your native
language that you were going to use.

16. You begin to enjoy foods that you had previously despised at home.

17. It becomes a habit to introduce yourself by saying: ” Hi I am from (country) and my
name is (name).”

18. You have been put in one or more classes with lower classmen, because you’re
supposed to understand more there.

19. You are always counting the time difference between where you are and home.

20. You do something wrong and people look at you weird, your excuse is ”That’s how
we do it in my country” even if it isn’t.

21. You have gone in to greet someone with a shake of hands and find yourself being
pulled into an awkward hug.

22. You carry a dictionary or translator as well as a camera in your bag.

23. You try to speak in the native language and everyone immediately knows ”You’re
not from around here”.

24. Peoples stares don’t bother you anymore.

25. Everyone thinks your playing the tough guy when you say you haven’t called your
mom yet and don’t miss her too much.


Come on, baby, let me see what you're hiding underneath

Vad har hänt under de senaste två dygnen då? Jo, jag hittade ingen mobil. Den ja funderade på att köpa var en mobil med Virgin-kort, men då skulle inte mobilen inte fungera i Sverige, vilket skulle kännas något onödigt. Jag vill inte köpa en dyr telefon och sedan inte kunna använda den efter 10 månader. Därför har jag ingen mobil, har ingen lösning på problemet heller, inte så bra.
-
Såg MTV Music Awards eller vad det heter live i söndags, coolt att se amerikanska program live istället för ett halvår efter i Sverige, nu överdrev jag, sorry.
-
Fick bland de bättre resultaten i klassen på Botanikquizzet igår, framgång! Vi hade vikarie, då var alla helt annorlunda, ganska taskiga mot kvinnan (50+) som hade oss. När jag sa att jag kanske hade lite svårt med engelskan och kanske kunde få hjälp sa hon "oroa dig inte, du kommer säkert att göra bättre ifrån dig än de flesta i den här klassen". Jag blev glad, de andra blev arga hehe.
-
Fick en fråga av en tjej på lunchen idag vad jag heter på svenska. Jag visste inte vad jag skulle svara då...
-
Som ett svar till Bossen kan jag meddela att jag ska nu direkt efter att det här inlägget är publicerat åka iväg till Walmart och köpa ett par löparskor, det är väl okej? :)
-
Jag har fått in en stereo på mitt rum nu, så varje morgon börjar jag med att lyssna på 96.1 en kvart innan jag går och duschar. 96.1 är som RixFM, utan lugna låtar och svensk musik.
-
Jag har fått min TA (Teacher's Assistance) i biblioteket. Först skulle det bli i skolaffären, men jag hittade inte hon som bossar över det. Då gick jag tillbaka till receptionisten (som kan både mitt för- och efternamn utantill...), hon visste inte vad hon skulle göra och skickade mig till biblioteket. När jag går in i biblioteket hinner jag inte öppna munnen innan hon som är bibliotikarir säger "visst är du Henrik, från Sverige?", jag svarade ja (lite chockad, hon kunde omöjligt ha fått reda på av receptionisten om vem jag var, då rummen ligger typ 30m ifrån varandra och ingen av dem satt vid datorn eller telefonen. I förra veckan kom en lärare fram och hälsade och frågade om jag var en utbytesstudent från Sverige (jag hade bara sagt Henrik). Jag vet inte om jag ska bli glad att de vet vad jag heter. Jag undrar ju lite vad jag har gjort liksom.
-
Till er som vill ha lite fler bilder kan jag säga att det kommer. Måste byta batteri först, jag har inte orkat gjort det än.

Skype med la familia!

Nyss avslutade jag mitt första skypesamtal med min familj, det var kul.
-
Kyrkan idag igen. Med nattvard. Nattvard=alkohol, vin... Blev törstig. Tog en hel flaska. Ägde hela stället. A, fast nä. Det var juice... Min värdmormor sa att i hennes kyrka fick man minsann riktigt vin. Jag följer nog med henne nästa gång i jakten på de lagliga dropparna vuxensaft. Nej, nu var jag inte seriös. Jag dricker inte alkohol - här.
-
Nu ska jag köpa min mobil. Best Buy har givit mig det bäst erbjudandet hittills, men vi ska gå till ett par till och se vad de har att erbjuda.
-
Igår åt vi middag på en restaurang i Loveland. Maten var god, men den kom sent, så vi missade majsfestivalen i Loveland. Det var lite tråkigt, men jag hade ändå inte kunnat äta majsen ändå för allt hade fastnat i tandställningen... Apropå mat i tandställningen kan jag berätta att mitt lilla partytrick "cholkad insmetat i tandställningen" går hem här. Kul, men ganska äckligt och omoget. Till er som tror att det gör att jag hamnar i trubbel - nej, det gör jag inte...
-
Vi käkade frukost imorse efter kyrkan på ett frukostställe, "the Breakfast Club" (precis som filmen). Den var inredd i gammal typ retrostil, ganska coolt.

Autograph Dance, haha

Igår var det Autograph Dance. Det var ganska lamt. Så här fick man dansa:
-
"Students are expected to dance in a respectful manner.  Dancing that is inappropriate, overtly sexual in nature, or creates unsafe conditions is not allowed.  No slam dancing, violent "mosh pit" style dancing, crowd surfing, freak dancing, grinding or other sexually provocative dancing is allowed.  School officials reserve the right to make decisions on suitable dancing and individuals who engage in the above mentioned behaviors will be removed from the dance and parents/guardians will be notified."
-
Det var också något som jag ställde frågan varför? till. Nu verkar alla (ungdomar) här ta regler ganska lätt och inte följa dem. Jag dansade inte så mycket, det är inte riktigt min grej. När jag frågade om varför de har regler för hur man får dansa fick jag svaret av några andra seniors som jag har lärt känna att förra året fanns inga regler, men då var det en tjej som visade brösten för alla. Okej, det kanske var att gå över gränsen, ibland kanske regler är bra ändå... Dock förstår jag inte varför lärarna är kvar en fredagskväll i skolan, palla.
-
Efteråt åkte vi (jag, min värdbror och tre till) hem hit och badade i vattentuben, eller jag vet inte vad det kallas, bathtube säger de typ. Den är fyrkantig, ganska stor, står utomhus, är gjord i plast och den lyser i olika färger och det kommer massa bubblor från den. Ett bubbelbad utomhus kanske man kan säga?
-
Nu ska jag cykla iväg till mallet inne i stan, jag måste köpa lite fler t-shirtar.

Byter schema igen hehe

Okej en dag till i skolan, den var ganska nice. På sociologin gjorde vi kollage, inte världens mest avancerande. Det skulle visa vem vi är, typ vit 18-årig high school-kille (typ jag). Sedan på US lit&hum hade vi en genomgång om massa ord. 20 nya engelska ord varje vecka... Min lärare sa dock att han trodde att jag, som utbytesstudent, skulle ha den bästa engelska grammatiken av alla i klassen, något jag är tveksam till. Hans poäng var att jag har lärt mig den i skolan, mina klasskamrater har lärt sig den genom den naturliga vägen, att helt enkelt prata sig till den. "Butthead" är för mig ett ganska hårt ord. Ungdomar här svär inte lika mycket som i Sverige, det är väl, men idag sa min lärare att det alltid finns en "butthead" i hans klass. Lite chockernade, men ganska roligt.
-
Journalismen ska jag nog droppa. Inte för att den är för svår, det är den inte, men det är bara så tråkigt och jag kommer få så mycket att göra när allt väl drar igång. Mycket att skriva, dessutom har det placerat mig i Journalism 1, med massa Freshmens och Sophomore... Hur som helst skulle vi göra ett quiz idag - med 1x2-frågor hehe. Det är det bästa med den amerikanska skolan och att allt är fräscht, men det är nog bara för att min skola är sju år gammal... Till quizzet hade skolan köpt in typ fjärrkontroller som man knappade in sitt svar på. Ganska onödigt om jag sak vara ärlig, men det minskar ju eventuellt fusk. Tyvärr fungerade det inte så bra heller. Först gjorde läraren några testfrågor. Den första var "Lady GaGa eller Madonna?", en okej fråga. Andra var "Liberal, konservativ eller independent?", ganska okej med tanke på att han inte kunde se svaren. Alla personer i klassen hade dock ett nummer. Den sista frågan var "vilken sorts underkläder har du?" alternativen var väl boxers, typ mindre, string eller ingenting alls. Den frågan var inte okej tycker jag. Vissa i klassen är typ 14år, inte okej!
-
Lösningen på kursen blir att jag droppar kursen och ersätter den antingen med off-period, en matlagningskurs/enklare kurs eller typ hjälpa-läraren-kurs. Man hjälper en lärare med att sätta betyg(!) och annat pappersarbete och får betyg på det. Låter helt klart värt. Smöra för lärarna samtidigt som man får betyg på det, något för den svenska skolan att anamma!
-
Ikväll är det Autograph dance, man signerar typ en skylt i takt med ashög musik. Tydligen är det mycket yngre folk där, men i och med att vi senior leder spiritkampen i hittills måste vi dyka upp om vi vill fortsätta leda den.
Idag åt jag för övrigt lunch med ett lustigt gäng. Det var några juniorkillar som frågade om Sverige. När det fick höra att man bara behövde vara arton i Sverige för att dricka blev det sugna på att åka hit. En av dem skröt för de andra hur Amsterdam hade varit i somras när han var där. Efter ett tag märkte jag att de snackade om gräs, så jag frågade, hur ofta röker ni? "Nästan varje dag", svarade en av dem kort. Lite läskigt. De sa att om jag ville kunde jag få följa med när jag vill och röka på. Jag tackade nej.
-
Vi är tre svenskar på skolan. Igår träffade jag en av dem, Emil från Göteborg. Han kom igår och åker med STS. Den andre heter Andreas, men han har vi inte träffat än. Det kändes fel att prata svenska igen, på internet går det bra, IRL inte lika bra. Det bor fyra stycken YFU-studenter i Fort Collins i år, jag, en norska, en japan och en från Uruguay.

Nytt schema

Idag ändrade jag några klasser. Dels för att spanskan var för lätt och dels för att jag vill träffa mer folk. Så nu ser schemat ut så här:
-
Måndag och torsdag:
7.30-9.02 Team Sports
9.12-10.50 Spanska Level 4
(10.46-10.50 Announcements)
10.58-12.32 Algebra 2
12.32-1.16 LUNCH
1.16-2.50 Botany and Microbiology
-
Tisdag och fredag:
7.30-9.04 Sociology
9.12-10.50 Off-period (håltimme)
10.58-12.32 US Literature & Humanities
12.32-1.16 LUNCH
1.16-2.50 Journalism
-
Sedan har jag varannan vecka måndags och torsdags schema på onsdagar och varannan vecka tisdags och fredags. Då är lektionerna bara 1h långa och vi börjar 8.50, late start = lovely! Däremot har vi kortare lunch och advisory (välgörenhet typ) så vi slutar ändå 2.50 på eftermiddagen.
-
I vår ska jag ha matlagning och American Government också. Sociology och Team Sports är slut då och Botany and Microbiology byts ut mot Zoology.

Kasst system!

Jag har nu gått i skolan i tre dagar och är rätt trött på alla regler. Det är helt sjukt hur dumt det amerikanska (eller i alla fall) min skola ser på förseningar i närvaro och läxor.
-
Min US Lit. & Humanities-lärare säger att man får lämna klassrummet tre gånger per termin för att gå på toa. Lämnar man det fler gånger får man fem poäng avdraget per tillfälle från sin poängbank typ. Poäng är det man får på prov och quiz. Alltså, skriver man B på ett prov kan man ändå bli underkänd pga. att man har lämnat klassrummet för toabesök. Har man INTE använt sina toabesök FÅR man 5 poäng per tillfälle. Så är man underkänd på proven kan man bli godkänd (och mer därtill!) just pga. att man inte har gått på toaletten. Vad är det här för system? Vi i klassen är 17-18år gamla och kan väl själva veta när det är läge och inte läge att besöka toaetten? Jag menar, man går ju inte på toa när läraren pratar om något, utan när man ska arbeta. Lektionerna är 94 minuter långa och rasterna 8 minuter (ibland 5 minuter), lunchen är 45 minuter och vi går mellan 7.30-14.50 varje dag utom onsdag då vi börjar 8.50. När finns det tillälle för toabesök? Man ska hinna gå och hämta sina böcker också, för det är svårt att bära på alla böcker varje dag (tro mig, de är tjocka!).
-
Dessutom var man tvungen att ha på sig ett kors från hans lektioner som visade att man hade sin lärares tillåtelse för att gå på toa...
-
Jag gillar min journalistlärare, han är ganska svensk och liberal av sig, det är kanske därför. Min botaniklärare är också bra, trots att jag inte förstår ett ord av det han skriver på tavlan. När jag frågade om vi varje gång skulle ha så många ord på tavlan sa "ja, men det är ingen annan i det här klassrummet som vet vad det betyder heller", dvs. skönt. Dock är jag tvungen att plocka 25 olika fria blommor och göra en blompress till nästa torsdag, det är lite jobbigt.
-
Spanskan är kul. Jag valde steg 3 hehe (har läst Sveriges steg 4), det är ganska lätt, men jag vill inte byta. Nu vet jag att min spanska inte är perfekt, men många ungdomar i min klass här är mycket sämre. Det låter lite komiskt när det uttalar spanska ord med engelsk dialekt, som om orden fanns i engelskan, hehe.
-
Idag på Advisory (typ välgörenhetslektion, vet ej vad det riktigt menas, men det är skönt, vi gör inget = bra lektion) var det samling i gymnastiksalen. Den var stor och cool, såg ut som i filmerna, hehe. Alla skolungdomar var där, 1984st. Antagligen för många, då klassrummen inte räcker till riktigt... 12 utbytesstudenter är vi har jag hört, två från Sverige, eller fyra, men det tror jag inte. Jag har inte träffat någon utbytesstudent än. I alla fall så var det spiritsak i gymnastiksalen, med cheerleaders och nationalsång och grejer. Sedan kom vi till en punkt på programmet där 5 freshmen (de yngsta på skolan) skulle få en puss från en cheerleaders. Då tänkte jag "vad är det här för land jag bor i just nu?". De fick en ögonbindel på sig och en stol att sitta på inför 2000pers. Då kom det roliga som lugnade mig. När det hade fått på sig ögonbindlarna kom deras mammor fram och pussar på dem. Roligt för pupliken, pinsamt (och besvikelse?) hos killarna där framme när det tog av sig ögonbindlarna. Extra pinsamt var det nog för killen vars mamma hade läppstift på sig... Haha!
-
Nu ska jag sätta mig framför Google Translate och översätta lite botaniska ord!

Forsta skoldagen

Aven idag har jag andra lektionen off-period. Sociologi hade jag som forsta lektion idag. Det var basta lektionen hittills, lararen var bra. Vi skulle gora en uppgift om "VART land ligger i ett karnvapenkrig och du ska valja ut 6 av de har 12 personerna att folja med dig ner i en typ bunker, vilka skulle du valja?" For forsta gangen under en samhallskunskapslektion kanner jag att andra ar mer konstiga an vad jag sjalv ar i varderingar. Jag kan tycka att jag sjalv gor annorlunda val vid sadana har uppgifter.

De 12 personerna som uppgiften handlade om hade alla nagot som kunde vara daligt, mer eller mindre, beroende pa hur man varderar. Jag valde de som jag tyckte var bast, de var ganska neutrala. Nar vi sedan skulle ga igenom det med klassen markte jag vilka skillnader det finns mellan det amerikanska och svenska samhallet. Jag ville inte ta med en man som ville ha med sig sitt vapen for den uppenbarliga anledningen att han kan skada oss andra. Manga i klassen tyckte tvartom - han kan ju skydda oss om nagot hander. Om vi ar sex stycken nere i en bunker, vilka faror finns da? En tjej i min grupp ville inte ha med en ung militarisk svart man for "att han sakert skulle ha ihjal alla andra", vad ar det for asikt? Nar lararen sedan fick hora alla resonemang verkade det som om det inte gjorde nagot. Hoppas att det var for att hon ska vara neutral, annars ar det ju skumt. Kan for ovrigt saga att skolan jag gar pa kallas for "vanilla valley", enligt nagra tjejer jag pratade med forra veckan. Inte for att det ar vanilj har i skolan, utan for att i stort sett alla elever ar vita. Antalet svarta och mexikanare kan jag rakna pa mina fingrar. Pa min skola gar det 2 000 (tvatusen) elever.

Igar pa matten (for ovrigt den samsta lektionen hittills) kom det in en kille med en troja med Obama pa med hammaren och skaran bakom. Det visar ju pa vilken politisk uppfattning han har, antar jag. Manga har pa skolan ar for ovrigt republikaner.

Matten ska jag byta till en mer avancerad klass. Lararen tyckte jag inte var sa bra heller. Jag trodde jag var ensam senior (vilket jag senare fick reda pa att jag inte var) och tyckte det var lite tontigt nar lararen holl pa med massa faniga lekar som hon tyckte att vi skulle leka. Jag menar, "vilken ar din favoritratt?" eller "para ihop dig med ratt disneyfigur? (vi fick kort vi skulle para ihop oss med)" hor inte hemma i en seniorklass dar eleverna ar 17-18ar gamla... Sedan sa hon att jag inte fick skriva med blaeck alls aldrig under hennes lektioner. Man maste anvanda blyerts. Varfor? Vad jag skriver med ar val min ensak? Hur som helst ska jag anda byta klass. Eller en annan larare som sa att man bara fick skriva med gron blackpenna, inte rod eller bla. Hm, varfor?

Botanik var den helt klart roligaste lektionen igar. Lararen var bra, men jag forstod inte sa mycket om vad vi pratade om, men jag vill anda forsoka. Jag tror att jag forstar nu nar jag fick sitta med uppslagsverk hemma. Tyvarr vet jag inte sa mycket om enhjartliga- och tvahjartliga bladvaxter, men som sagt, lararen var bra.

Idag har jag tva lektioner till, US Literature and Humanities och Journalism. Intressant!

Ajuste, at av misstag manga mogliga vindruvor igar plus brownies som gick ut forra sommaren igar. Det var inte sa bra, men jag ar fortfarande frisk.

High school!

Idag borjade jag high school. Eller egentligen har jag bara haft en lektion hittills, jag har off-period nu och sitter i skolans bibliotek. Det ar valdigt nytt och stort. Tyvarr har det blockat manga hemsidor pa datorerna (inklusive utbytesstudent.se, varfor?). Sa jag kan varken ga in pa Facebook eller Grooveshark eller nagon annan sida det finns nagot att gora pa. Blogg.se tillats dock, det far bli min kontakt till omvarlden.

Min spansklarare ar cool. Hon ar typ 30ar gammal och ganska liten, men hon lat desto mer. Regler hade hon ocksa manga av. Foredrar kanske lite mer skolorna i Sverige, dar man har lite mer frihet, men reglerna ar ju bra, det ar bara jobbigt att folja dem... Jag tror inte heller hon visste var Sverige lag. Sahar lat det (pa spanska):

Larare: "Var ar du ifran?"
Jag: "Sverige (Suecia)"
Larare: "Jaha, var ligger det nagonstans?"
Jag: "I norra..."
Larare: "...Colorado?"
Jag: "Nej, Europa"
Larare: "Da maste du ha bra foraldrar som lar dig tva sprak"
Jag: "Ja, men jag kommer inte fran USA, jag kommer fran Sverige, jag ar har som utbytesstudent"
Larare: "Jaha, okej, vi kommer nog fa lara kanna dig mer under aret"

Hur menar hon dar? Hur som helst har jag tva lektioner kvar idag, matte och botanik. Botanik, varfor tog jag det? Jag vet inga blommor. Jag skulle ha valt typ dreja eller mer matlagning. Far se om det ar latt och kul, annars byter jag.

Skype och party

Idag pratade jag svenska för första gången på nästan två veckor. Först med Björn, sedan med Helen. Lite med Martin också, men han vill bara prata engelska. Lol, han bor i Denver nu (också YFUare). Det var kul att prata. Visst är det omöjligt att inte längta hem ibland lite. Jag saknar inte Sverige som land, lite kanske, avstånden är kortare hemma. Det jag saknar är tryggheten i familj och vänner, där man vet vad man får och inte får göra och säga. Efter två samtal vet jag inte om jag missar så mycket hemma ändå, men som sagt tryggheten finns inte här - än! Imorgon börjar jag äntligen high school och med det möjligheter att skapa en trygghet.
-
Party skrev jag som rubrik. Nej, inte party som i alkohol, fylla, röda plastmuggar, spya från balkong, älgöl och shots. Party som i avskedsfest. En kille som simmade för skolan förra året fick ett stipendium på Yale och hade askedsfest för simmare med familj. Lite skumt kändes det då jag bara hälsat på killen en gång tidigare. Det var kul ändå och han verkade vara väldigt snäll och omtyckt hos både barn och vuxna. Coolt hus hade de också och god läsk. Hehe.
-
Igår gjorde jag en dum sak. Eller inte dum, utan snarare busig. När jag, min värdbror och hans kompis kom hem igår från stan hade grannflickorna i yngre tonåren ritat gubbar med gatkritor på vår uppfart. Tid måste de haft gott om, då de har ritat hela gången fram till dörren i olika färger... Hur som helst stod gatkritorna kvar när vi kom (de hade gömt sig för oss) och jag ville "pimpa" gubbarna de hade ritat på uppfarten. Jag ritade bröst och en snopp på dem. Dumt, men kul och värt. Då fick jag frågan imorse av min värdmor om det var jag. Jag svarade "ja, hehe". Hon såg lite besviken ut, men inget mer. Det var bra och skönt. Senare frågade jag min värdbror om hur man ser på sådant här. Han svarade att man inte ska göra sådant för yngre barn, då föräldrarna till dem kan bli sura, men att han inte såg något problem i det. Det gör inte jag heller. - Igår gick jag på bio, "Transformers 3D". Den var alldeles för lång och blev tråkig mot slutet. Tror jag somnade under stora delar av slutet, minns inte riktigt hur den slutade, men jag vet att jag var vaken. Sedan idag såg jag "Back To The Future Part II", den var sådär, ettan var bättre.
-
Nu tänkte jag visa lite olikheter med Sverige och USA. Inte samhällsskillnader, utan sakskillnader. Tro mig, de är många fler än de jag visar nu!
-

Fönsteröppnaren, en vev som man vevar upp fönstret med. Trögt och ingen tidsvinst.Kranen, ryck för vatten - tryck för stopp
En av tre fläktar i mitt rum


Restaurangmugg till läsk för mindre en dollar (läsk ingår givetvis), rymmer ofta ca en liter och ofta med refill. Sam's Club är förövrigt en varuhuskedja för storfamiljen. Allt är i storförpackningar och extremt billigt. Man måste dock vara medlem för att få handla, konstigt enligt mig.


Toaspolaren, inte på toppen - utan på sidan!


Lampknappen

School Tour @ Fossil Ridge

Igår kl.7.15 var jag tvungen att befinna mig på skolan för en skolvisning. Varför så tidigt? Det var jag och massor med freshmens där dvs. småbarn. En junior visade mig runt i skolan. Hon berättade allt snabbt, förstod väl hälften då folk skrek samtidigt i korridoren. Hon berättade också att hon var vice ordförande för typ elevrådet. När vi var klara upptäckte hon att vi hade börjat visningen för tidigt för i hallen väntade resten av gruppen på sin visning hehe.
-
Senare på dagen gick "John Tucker Must Die" på TV, det gillar jag. Jag hörde även the Cardigans på radion igår med "Lovefool", såklart var jag tvungen att påpeka att de var från Sverige, dock hade ingen hört den tidigare... Min värdbror gillar Bashunter och grannflickan har hört September, det är den enda svenska musiken som (unga) personer har hört vad jag har fått veta. Lite Swedish House Mafia också.
-
Jag köpte även en hoodjacka (?) från Billabong igår för $15 och en t-shirt från Quicksilver för $5 hehe.

Fort Col... FUN!

Okej ett lite kortare inlägg nu. Igår träffade jag min area representative för första gången. Hon var schysst. Hon var strax över 20år gammal och jag var hennes första utbytesstudent att hjälpa. För er som inte vet vad en area rep. är så är det den personen som ska se till så att jag trivs och mår bra i min familj och tvärtom - så att min famlj trivs och mår bra med mig. Vi träffas ungefär en gång i månaden.
-
Senare på kvällen åkte jag, min värdbror och hans kompis upp till Fort Collins innerstad och gick på Fort Fun, en mindre nöjespark. Det var annorlunda, men stört kul. Det var mycket blinkande ljus överallt. Därinne fanns det "lasertag", typ lasergame. Vi var sex stycken som spelade det och jag kom sist, det är därför som Sverige inte deltar i krig... De hade även GOKART!! För första gången i mitt liv körde jag det och det var väldigt roligt! Sedan fanns det en spelhall med massa spel och en minigolfbana utanför. Vi köpte ett pass där man fick göra så mycket man ville för $24 under 2h, vilket var ganska så billigt tycker jag.
-
Idag var jag iväg och handlade nya kläder med min värdbror. Jag trodde jag hade funnit det billigaste man kunde hitta, men nej här fanns det billigare kläder. Det var ett varuhus som såg ut som alla andra utanför, men när man gick in såg man prislapparna - allt var billigt! Tydligen köper de in förra årets kläder för stört låga priser, vilket gör att de kan sälja dem för betydligt lägre än andra affärer med årets kläder. Jag fann en Ralph Lauren-skjorta för $5 (den var ganska ful tyckte jag nu när jag kom hem, men det kan jag nog fixa till) och DC-hoodtröja för $15, ganska låga priser om man jämför med Sveriges, höga momser host host...
-
Inte bara affärer som den här håller låga priser. Vi var även inne i en annan butik som sålde kläder, mest finkläder, men även vardagliga kläder. En t-shirt från Quickilver för $10 är väl billigt?
-
Imorgon ska vi eventuellt in till Denver och besöka en vattenpark, jag hoppas på det!

USA och kläder

Idag var jag i skolan igen och hämtade ut mitt skol-ID, fick mitt skåp, mina böcker (tjocka=många bilder?) och så det lite mindre roliga - betala alla extra grejor. När jag skulle fixa ID-kortet fick man först ta kort. Fotografen sa "och så ler vi" haha vad roligt? Jag log lite extra på ett fejkat sätt, blottade halva tänderna och såg ut som en clown, ja utan smink förstås, men munnen är lika ful som en clowns. Som tur är var det bara ett foto, spegeln visar ju ändå den vackra, riktiga sidan hehe! Extragrejorna var yearbook, activitypass som gör att man får gå in gratis på alla skolans matcher och en fee för att man är class of 2012 den avgiften vet jag inte varför man betalar.
-
Jag tvättade min först tvätt i mitt liv igår, ser du det mamma? Det var inte så svårt, men roligt var det verkligen inte...
-
Igår köpte jag även nya flip-flop-tofflor, shorts och nytt skärp, allt på Target haha. För er som inte vet vad Target är så är det ett köpcentrum som konkurrerar med Wal-Mart. De är ungefär lika stora, men Target känns fräschare. Target är inomhus i rött, Wal-Mart i blått. Tillsammans kostade varorna $30 kanske? Enligt mig ganska bra köp... igår.
-
Idag cyklade jag iväg till Loveland där jag hade sett att en stor outlet fanns, typ som i Barkarby utanför Stockholm. Det tog en timme att cykla och jag svängde väl ungefär tre gånger under den timmen, dvs. vägarna var ganska långa. Att det är platt och åkrar på sidorna gör det inte roligare att cykla... När jag slutligen hittade outleten fanns det en del välkända och mindre välkända märken. Jag började med att gå in i den närmsta affären, Hilfiger. 30% på jeans stod det, hm det behöver jag inte. Tittade vidare. Jacka $80, hm hur mycket är det? 800kr, nej typ 500kr. Det är ju billigt, dessutom med 30% på det priset också, men jag har med mig två jackor. Tittade vidare och hittade slutligen en t-shirt för $10 (70kr ungefär med skatt), helt klart värt. Därefter gick jag in i Ralph Lauren och hittade ett par badshorts för $15 (96kr enligt ICA-banken) helt klart värt även det. Sedan åkte jag hem, var lite rädd att jag hade varit borta för länge, men det var lugnt. Jag vill dit igen och det finns något mer, men då frågar jag nog om skjuts hehe.
-
Snöbollskrig i augusti? A, fast nä, det kan vara farligt att gå över staketet

Rocky Mountains

Yo! Idag var jag i skolan för första gången. Inte för att plugga, bara att välja mina klasser. Kön till studievägledarna var lång, minst 100 personer stod framför oss, men är man utbytesstudent får man förmåner - jag fick gå före hela kön hehe. Jag fick bli en senior, även om min studievägledare sa att de flesta utbytesstudenterna blir juniors, men eftersom jag ser så vuxen ut med mitt mörka skägg tyckte hon att jag skulle bli senior. Eller det var jag som tyckte det och hon höll med. I skolan började vi prata med två tjejor (också seniors) som visade mig runt i skolan. Klassrummen såg ut som i filmerna, något de skrattade åt när jag sa det. Då sa den ena tjejen att allt inte stämmer av det man ser i filmerna och skrattade.
-
Efteråt åt jag och min värdmor frukost på ett frukostställe. En stor våffla med bacon, ägg och bär blev det. Gott!
-
Senare åkte vi (hela värdfamiljen-min ena värdbror) upp bland bergen, Rocky Mountains. Vi var som högst uppe på strax över 12000ft (ni får räkna ut meter). Eftersom USA är en nation rik på bilar, så finns det även vägar överallt där bilarna kan köra t.ex. mitt uppe på bergstopparna. Naturen däruppe var helt otrolig och vyn från topparna var helt fantastisk! Visst kan man tycka att det är lite konstigt med en flock får uppe på flera tusen meters höjd, utan någon närhet till varken hus eller bönder, men där var de i alla fall. Trot' eller ej, men jag hade med mig min kamera. Tyvärr var batterierna slut så därför kunde jag inte ta några bilder. Som tur var fanns det en liten souvenirshop uppe på 12000ft höjd där det bl.a. sålde massor med indiangrejor + AA-batterier. Därför kunde jag ta några bilder på vägen ner, eller några och några, 100st ungefär. Nu ser alla ungefär likadana ut, men här kan jag bjuda på några stycken:
-
Jag uppe på 2miles höjd med bergen i bakgrundeN (checka in min söta solbränna hehe, vädret är över 30 grader Celsius varje dag, najs!)


Här är jag något högre upp


Här är jag bredvid ett träd på väg upp till bergen


Här äter jag min första jordnötssmörskaka


Ajuste, så här ser bergskedjan ut


En annan vy på samma bergskedja


Berg


Berg igen, högst upp ser ni en väg. Den går ner till dalen. En bergochdalbana helt enkelt

Några lägre berg


Jag ba´ "Det där är en hest" (eller hårsch som man säger här), så var det en älgkalv ;PpPPPPPpPPP


Några lägre berg
-
Det var allt för idag. Några bilder har jag fått av min värdmamma. Imorgon har jag inga planer för än, trpr jag, men i övermorgon måste jag tillbaka till skolan och hämta ut mitt ID (ja, ett skol-ID), min skolkalender och diverse papper.

Fredag-söndag

Jag har inte varit här i en vecka än, men så mycket som jag har varit med om under den korta tid har jag nog aldrig varit med om.
-
Efter Wal-Martbesöket åkte jag och köpte en skolväska vid något litet mall i Loveland. Strax under 300kr kostade den. En sak som jag ogillar starkt är skatten man plussar på vid kassan. Dessutom vet man inte hur stor skatten blir då det beror på vad man bor och hur nytt köpcentret är, så sämst!
-
På kvällen åkte hela familjen ner på stan och gick på bio. Den här "Mr. Popper's penguins" tror jag den heter. Det här var en bio som visar äldre filmer som har gått på bio ett tag, men inte på DVD. En biljett gick därför på $3 (ca 20kr), på vardagar innan kl.6 kostade dem $2... Filmerna var inte ens gamla, "Bridesmaids" hade väl premiär nyligen (inte för att jag bryr mig om den filmen, men ändå) varför har inte vi i Sverige billiga biobiljetter? Senare på kvällen åkte vi ner igen och såg "Back to the future" (de körde klassisker på kvällarna den här veckan).
-
Igår åt vi sockrade french fries till frukost, så gott! Brödet är typ också sockrat, så man behöver inte ha smör på dem. Fast, det är klart, man vill ju inte sticka ut på något sätt så det har man ju på ändå... I affärerna ser man väldigt mycket fet mat. Många kanske tycker det är konstigt och dumt, men sedan får man tänka efter, många svenskar solar i solarium och ligger i solen stora delar av året, trots att risken för hudcancer ökar...
-
Igår åkte jag runt i stan med min värdmamma för att returnera en massa varor och för att handla inför picknicken vi hade idag. Vi köpte RÖDA PLASTMUGGAR!! 3 förpackningar med sammanlagt säkert över 100st för $5, helt klart värt.
-
Senare på kvällen åkte jag och min värdbror ner på stan och gick på en gratisfestival som pågår under helgen. Vi hämtade även några av hans vänner, de var stört roliga! Jag klarar inte av att hålla mig för skratt när de sitter och gör förföriska miner till kvinnorna i bilarna bredvid vid stoppljusen, så galet roligt haha.
-
Jag har fått höra att Fort Collins är en känd stad för att få tag på laglig marijuana (medicinskt). När vi gick runt i staden kom det fram en man som gav oss hans visitkort där det stod att han hade en affär som sålde det. "Go green" stod det. Typ Miljöpartiet? Vi gick aldrig till hans affär ska väl tilläggas, men affärerna ser man gott om...
Idag gick vi till kyrkan, men nu var det en annan kyrka. Den kyrkan var enorm! Precis så som man tänker sig en amerikansk frikyrka. Dessutom döptes en kvinna, hon hade tydligen funnit Gud på senare år och fick därför bada lite med prästen i en pool (ja, det var en pool) uppe på scen. Sedan blev det applåder. Sångerna som sjöngs var inte psalmer utan lät mer som låtar från Melodifestivalen, bara det att de innehöll ordet Gud och Herren ofta. Sedan blev det picknick. Först kom alla (nästan) i släkten, sedan kom resten. Jag fick hålla en presentation om Sverige, min värdmor om Haiti och min värdbror om Zambia då de hade varit där under sommaren och volontärarbetat, eller typ missionerat då det var med kyrkan. Det var kul, mycket folk. Alla gillar att mycket är gratis, men ingen gillar skatterna hehe, men det gör väl ingen utom Mona Sahlin? YFU-chefen för Horizon district var också där, hon fick en flagga av mig (hon hade nämligen bett mig köpa en).
-
Imorgon ska jag åka till skolan och välja mina klasser, det ska bli kul!

Wal-Mart

Wal-Mart är stort. Det ligger ca 5min bort med cykel från mitt hus. Jag var där idag och kollade vad man kunde köpa.
-
Först skulle jag parkera cykeln. Tyvärr hade de inte tänkt på att man kunde cykla till affären så jag fick ställa den vid personalingången. Vid affärsingången (som det står "LOW PRICES" ovanför), stod en kvinna från personalen som sa "hi" till alla kunder, värt jobb. Väl inne i butiken ser det ut som Gekås, fast högt i tak. Det fanns allt i affären, till låga priser. Det jag köpte var 12 par strumpor/sockor för $5.35 (typ 35kr), en kalender för $4 (25kr) och choklad för $2. Jag känner att jag behöver rensa mina öron också, så jag tänkte köpa örontops också. Det hade de bara i megaförpackningar för 3 dollar (20kr). Då får man välja; örontops för 3 dollar eller chokladbakelser med jordnötssmör i för 1 dollar. Svaret var glasklart, klart man väljer choklad i första hand (just den chokladen är den godaste!).
-
Apropå jordnötssmör. Jag har aldrig ätit det innan jag kom hit, vilket alla tycker är roligt. I matvaruaffären finns det minst 20 olika sorter av jordnötssmör.

Långa dagar

Jag har nu varit här i lite mer än två dagar, men det känns som fler.
-
Igår var jag först ute och handlade mat med min värdmamma. Tydligen handlar man inte allt på samma ställe, utan olika varor på olika affärer. All mat är billigare än i Sverige. Allting är billigare. När vi skulle köpa flingor var det säkert flera tiotals meter av olika flingor på hyllorna. Mat åt vi på en orientalisk restaurang, HuHot, där man fick välja maten själv, som typ Subway. Läskmaskinen hade över 100 olika smaker och var den första i sitt slag i norra Colorado. Det var också fri refill på läsken, glasen rymde väl ungefär en liter...
-
Sedan på kvällen följde jag med min ena värdbror till kyrkan han går till, det var typ en ungdomskväll. Kyrkan är inte som i Sverige. Vi var kanske 20 personer mellan 15-22år. Först lekte vi lekar, sedan så sjöng vi, eller jag kollade mest på när alla sjöng. Det var några personer i gruppen som spelade och sedan kom texten upp på två skärmar i salen. Alla började efter ett tag sjunga med och typ höll ut armarna i luften, det var helt olikt vad jag har sett i kyrkorna i Sverige, eller har jag fel? Efter sångerna samlades vi och ungdomspastorn (som var strax över 20år gammal) började berätta om sin missionsresa till Uganda tidigare i sommar. Det var nog den bästa talaren jag har hört i den åldern. Han pratade konstant i en timme om hur jobbigt det var att se småbarn springa runt utan kläder, men att de fortfarande hade Gud som hjälpte dem och att det var Gud som vill at vi ska hjälpa dem till ett bättre liv. I slutet berättade han om en liten flicka han hade mött i Uganda. Han hade satt sig på huk i höjd med henne och sett Jesus i hennes ögon. När han berättade det här började han gråta. Det var ganska känslosamt. Tydligen hade gruppen en flicka på Haiti som de hjälper för att få utbildning som vi gav lite pengar till.
-
Efteråt åkte vi hem till en tjej tror jag som var med i gruppen. Vi spelade volleyboll, jag är sämst på det. tydligen ska tjejlaget på CSU (universitetet i Fort Collins) var ett av landets bästa. Det var pinsamt att se hur bra alla var hehe. När vi var klara åt vi Smors (?), två kex som man har grillad marshmallows och choklad mellan, mums! Sedan hade de RÖDA PLASTMUGGAR!! Precis som i filmerna, tyvärr förstod ingen vad jag menade...
-
Imorse var vi (jag, min en värdbror, värdpappa + hans föräldrar) ute och cyklade i två timmar. Till Loveland och tillbaka, typ 16 miles.

The American Life

Wow, vilken resa! Helt ofattbart, det är som på film, fast i verkligheten! Här kommer de senaste två dygnen i korthet:

Klockan 09.10 svensk tid lämnade jag det trygga hemmet i Uppsala för att bege mig över Atlanten helt ensam. Flygresan till Newark, NJ, gick som planerat. Maten som serverades på planet var kyckling med risotto och en tortilla wrap och sedan sallad och kakor. Det var faktiskt gott.
-
Väl på flygplatsen så var jag tvungen att vänta på mitt anslutningsflyg i ca 6-7h, inte det roligaste i mitt liv, men jag fick tid för mig själv att tänka över vad jag faktiskt såg på de som gick omkring på flygplatsen. Dessutom fick jag en bekräftelse på att mitt engelska uttal är kasst, en kvinna trodde jag skulle till Danmark (och undrade varför jag skulle direkt tillbaka hem...) och en man i personalen trodde jag skulle till Edinburgh. Denver är väl inte det mest svåruttalade ordet? Kvinnan som trodde jag skulle till Danmark gav mig senare en chokladbit med jordnössmörsmak, det var snällt.
-
På flygplatsen visste jag att det var två svenska män som passerade mig. Det finns inget annat land i världen tror jag där det är socialt accepterat att män bär kortare shorts än kvinnors kjolar...
-
Tillslut kom äntligen mitt plan! Det var efterlängtat. Strax innan landning kände jag för att pilla lite i näsan, vet inte varför, men så blev det i alla fall. Till min besvikelse ledde det till att jag kände att jag började blöda näsblod, panik!! Det ordnade sig dock, men jag ska nog inte peta i näsan nästa gång jag flyger tror jag.
-
På flygplatsen mötte jag min värdfamilj. Det kändes så himla konstigt att möta personerna som man bara har sett på bild, som att typ möta en kändis från tv i verkligheten. Bilresan till hemmet gick snabbt, men jag hann berätta att "alla" svenskar laddar ner olagligt från The Pirate Bay och att Spotify är svenskt, tyvärr visste de inte vad varken TPB eller Spotify var för något. När vi kom hem gick jag och la mig. Huset såg inifrån ut att vara sjukt stort och högt i tak, det gillar jag.
-
Jag hade svårt att sova, men gick ner och åt frukost vid 9. Det var en god frukost som bestod av apelsinjuice, två tallrikar typ äggkaka (jättegod!) och en kanelbulle, sådana frukostar tycker jag om! Sedan visade de mig trädgården som var enorm. Gräset var väldigt grönt och inget ogräs alls tror jag, det var coolt. Jag frågade om jag fick cykla runt i området, det fick jag. Jag tog några foton, men när jag skulle ta ett av dem fastnade jag med foten på trampan och ramlade, fail! Jag fick mina bilder i alla fall. Husen vågade jag inte ta kort på, men de ser ut som på film, typ Wisteria Lane. Jag såg även Rocky Mountains från huset, helt otrolig natur!
-
En RIKTIG amerikansk skylt

"The Rockies"'

"The Rockies"

På eftermiddagen åkte jag och min värdbror till Loveland, känd för att många skickar sina brev dit under Alla hjärtans dag för att få dem stämplade därifrån, lite kul hehe. Loveland var fint. Vi var även på Wal Mart, det var helt stört stort (och billigt).
-
Sedan åkte vi iväg upp i Rocky Mountains, vilken syn. Det var helt fantastiskt! Har några bilder nedan. Så himla vackert och så tyst! Tydligen var det bara foten av bergen, på topparna ligger det snö. Från där vi var kunde man se ner på Fort Collins, det var coolt.
-
Uppe i bergen som är foten av bergskedjan. Sjön är en del av stadens vattenreserovoar, men folk badade och åkte båt i den.

Andra sidan

Fort Collins

Vägen som gick vid bergen

Lunch åt vi (värdmamma, värdpappa, värdbror och jag) idag i Old town. Pizza, enorm pizza blev det. Mycket god. Sedan åt vi glass på Walruss tror jag det hette.
-
Sedan på hemvägen svängde vi förbi simhallen och skolan - båda var enorma byggnader!

24h

Om 24h timmar sitter en ensam kille från Sverige på planet till USA, jag.

Det är helt sjukt att det endast är ett dygn kvar. Jag vill ju göra massor av saker innan, men det känns så tomt och isolerat. Samtidigt så längtar jag väldigt mycket till att gå av planet i Denver och se min värdfamilj. Det här året kommer lätt bli det roligaste och mest givande året någonsin, det känner jag på mig.

För övrigt kan jag också berätta att i mitten av september ska det vara typ en övernattning i Littleton, utanför Denver med andra YFU-utbytesstudenter från hela världen. Kul!

Bad med simkompisarna

Igår blev det bad hemma hos Mårten med Emma och Björn. Först i en sjö som var ett stenbrott som senare fyllts av grundvattnet, vilket gjorde att det var 30m djupt och okej att hoppa från de höga klipporna. Lite läskigt, men grymt kul. Efteråt badade vi hans pool, det var kul och riktigt varmt!

När vi skulle åka hem åkte blev det ett spontanhäng vid Framfickan i sandaler, haha.

Ajuste, nu kom jag på en till sak. Jag var hos tandläkaren för ett par dagar sedan. Tydligen ska jag var klar med tandställningen i överkäken, men inte i underkäken, där var det lite kvar. Jag fick, om jag ville, ta bort hela ställingen nu på en gång, men då skulle risken för att överbettet som jag tydligen har kvarstå oh det vill jag inte. Så, tyvärr måste jag bära den under hela mitt utbytesåret, men jag kan ta ut den i USA om jag vill när jag blir klar (ett par månader typ). Det blir nog så.

Om två dagar, faktiskt 47h exakt, går jag på mitt flygplan på Arlanda mot Newark utanför New York för att sedan åka vidare till Denver. Det är helt ofattbart!


Avslutning med simgruppen

Igår var det middag med simningen som stod på programmet. Jag hade bokat ett bord på Tzatziki, som ligger precis vid ån. Ryktet har sagt att det skulle vara bra. När vi kom dit fick man bröd som typ förrätt, eller det stod en korg med bröd när man satte sig. Efter att ha ätit några bröd upptäckte vi att det var mögligt, det var inte så trevligt. Huvudrätten var sådär, lite torrt kött, tycker jag. Tjejerna som serverade var i alla fall söta... Efteråt gick vi vidare mot Framfickan.

Idag blir det bad hemma hos Mårten. Kul!

3 dagar kvar!

Farväl Veronica

Fixat med sista vaccinationssprutan och växlat till mig lite dollar idag!

Nu börjar omställningen. Alla som bor i Sverige på Facebook gömmer jag på news feed. Hemlängtan jag kommer att få kommer att bli så stor så därför gömmer jag dem, men självklart har jag kvar alla som vänner på Facebook.

Veronica Maggios musik spelas snart inte i mina högtalare. Hur bra det nya albumet än är påminner det mig av hur sjukt skön den här sommaren har varit och alla cykelturer jag har gjort på åkrarna mellan hemmet och stan klockan 4 på morgonen, efter att ha spenderat kvällarna med vänner. Hur många glada tankar och förhoppningar jag under cykelturerna har haft, men jag ändå tvivlat på och som jag nu har insett är borta. Det är inte kul, därför följer inte Veronica Maggio med mig till USA, inte Den svenska björnstammen heller, kanske, vet inte än.

Om fem dagar börjar en ny del av mitt liv. Trots att det ligger så pass nära nu kan jag inte bygga upp en bild av det. Hur många bloggar jag än har läst under flera år kan jag inte förstå att det här händer mig nu. Vissa är det så lätt att säga hej då till, men hos några få går det inte. Det känns som att jag kommer att gå och tänka på dem hela året och gråta mig till sömn varje natt och bara önska att de var i närheten. Ett riktigt wuä på det. En stor rädsla hänger också över det hela. Den kom idag, på morgonen. Simningen, som är och har varit en stor del av mitt liv, vad händer med den under året jag är borta? Jag fortsätter såklart att simma i USA, men här hemma under tiden jag är borta, vad händer här? Vad kommer jag tillbaka till och är det nu man ska se tillbaka på alla grymt roliga tävlingar jag har upplevt och inse att det aldrig kommer tillbaka för att jag är tvungen att inse att jag är vuxen och att det inte går att flamsa och tramsa fram skratt. Är det hela ett avslut på barndomen och en start på vuxenlivet?

Det oroar mig ingenting att jag går runt och tänker på det här, det gör jag bara för att jag knappt har pratat med någon idag. Bara åkt runt på cykeln och gått in i affärer. Det ger tid att tänka på saker.

Det blev mycket känslor nu. Det är för att Satan i gatan spelas i bakgrunden, allt är så känslosamt på det albumet.
Imorgon blir det hektiskt, men det ska ätas middag på Tzatsiki med simgruppen, det ska bli väldigt kul!Wuääääääääääää

Jag vill inte säga hejdå.

Jag trodde inte att det skulle vara jobbigt att säga hejdå, men det är först när man inser att man inte kommer att träffas på 10 månader man inser hur långt och tomt det kommer att bli.

5 dagar kvar nu, det är helt sjukt!

Party party

Igår var det kräftskiva med några simmare. Tydligen var vi två dagar för tidiga, men de spanska kräftorna smakade ändå bra. Det blev dock sent och tre-fyra timmar sömn gjorde att jag kände mig ganska seg idag, men men, kul var det i alla fall, väldigt kul!

Fort hem imorse dammsög jag hela huset då jag bjudit in hela klassen på middag ikväll. Innan dess har jag varit och badat i Fjällnora. Första gången för min del. Det var fint, men jag föredrar helt klart genomskinligt havsvatten än grumligt sjövatten och sandstrand framför grässtrand, men smaken är som baken - delad!

Så, nu sitter jag här och väntar in dem, klasskamraterna (+ Ylva), party rock is in the house tonight...


And I take a deep breath and I get real high. And I scream from the top of my lungs, what's goin' on

Sjuk dröm inatt alltså, måste få berätta den.

Har ni någon gång drömt på gränsen mellan att vara vaken och sova? Så var det imorse. Jag hörde, men drömde fortfarande. Jag drömde att jag var i USA hos min värdfamilj och ljuden utifrån var från dem. Jag kände mig glad och ledsen. Glad för att jag var där, men ledsen för att jag inte mindes resan dit (för jag trodde det fortfarande var sant), hur kan man glömma resan? Ännu mer besviken blev jag när jag vaknade.

Hur som helst är det endast en ynka liten vecka kvar innan jag lämnar Sverige!

RSS 2.0