En svensk jul?

En dag kvar till juldagen och min första amerikanska jul. Spännande!
-
Idag vaknade jag klockan sju för Skype med släkten. Kul kul! Det var första gången på riktigt som jag ville hellre vara där än här. Så som vi firar jul är det enda rätta liksom.
-
Den mest spelade jullåten kanske den här säsongen:

-
Igår var vi till Ault, 30 minuter öster om Fort Collins. A Unique Little Town (AULT) haha, det var skylten när man kom in i det lilla samhället. Varför åkte vi då dit? Jo, för det här:
-
Jag framför den matbutiken som sålde en del svenska varor

Ballerinakakor, lingonsaft, glögg, senapssill och ett slags tunnbröd blev dagens inköp från den lilla affären. Andra saker de hade var Finax müsli, Classic kaffe, Annas pepparkakor, Abbas fiskbullar, svensk korv (vad är det?), lutfisk (som de gjorde ordning i butiken), Läkerolaskar och lite till.
-
Så, nu ska vi göra glögg inför morgondagen. Min värdfamilj frågade om det var okej med mig om glöggen innehöll alkohol. Jag svarade "hm, okej då...", något besviken, alkohol är ju liksom farligt *väldigt mycket ironi, Absoult vodka, kommer jag givetvis föreslå när jag följer med till spritbutiken...*. Nu säger jag inte att jag kommer att dricka av glöggen. Som många av er känner till är det 21-årsgräns på att dricka alkohol här, bryter man det kan man bli hemskickad också av utbytesorganisationen. Dock så får man dricka under föräldrars tillstånd och uppsikt, vilket även är helt okej med YFU (frågade min area coordinator en gång).
-
Sedan måste jag köpa en sista julklapp också idag. Jag och att få tiden att gå ihop är inte så jättebra precis...
-
Eventuellt ska vi upp till bergen imorgonkväll för skidåkning fram till fredag. Det blir kul, men väderförhållandena ser inte ut att bli jättebra, så jag kanske åker tillbaka efter ett par dagar och njuter av livet härnere i Fort Collins.
-
EN GOD JUL ÖNSKAR JAG ER ALLA!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

He, jag har några frågor angående YFU, funderar nämligen på att åka med dom :)

Först så undrar jag om man har ett förberedelseläger direkt när man kommer till värdlandet? sen undrar jag också om dom fixar andra resor under året som man kan välja på t.ex till hawaii eller california och liknande? :)

Sedan undrar jag bara hur mycket det övriga kostnaderna kommer gå på förutom programavgiften? då menar jag alltså alla vaccinationer och undersökningar samt resor som man behöver göra innan man åker, t.ex när man ska fixa visum eller förberedelselägrerna i Sverige innan?

Ha ett forsatt bra år och God jul! :)

Tacksam för svar :)

2011-12-24 @ 21:01:48

Här kan du kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (jag lovar att inte berätta den)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0